TİP Milletvekilleri ‘Bir Yol Var’ kampanyası kapsamında 3 ayrı ilde halkla buluştu

TİP Milletvekilleri ‘Bir Yol Var’ kampanyası kapsamında 3 ayrı ilde halkla buluştu

TİP Milletvekilleri Erkan Baş, Barış Atay Mengüllüoğlu ve Ahmet Şık, “Bir Yol Var” kampanyası kapsamında Muğla, Diyarbakır ve Hatay’da yurttaşlarla bir araya geldi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekillerinin, “Meclis’i halka, halkı Meclis’e taşımak” amacıyla Bir Yol Var diyerek Türkiye’nin farklı kentlerine başlattığı yolculuk devam ediyor. 

Günü Muğla’da açan TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, parti heyetiyle beraber Fethiye’de Türkiye Sakatlar Derneği’nin şubesine bir ziyarette bulundu. Dernekteki programın ardından Marmaris’e geçen Baş, il örgütünün Armutalan Kültür Merkezi’nde düzenlediği halk buluşmasına katıldı.

Devamında Datça Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde genel itibarıyla TİP’in seçim politikalarının konuşulduğu bir halk buluşması daha gerçekleştiren TİP Genel Başkanı ve parti temsilcileri son olarak Muğla’daki parti üyeleri ve dostlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

BARIŞ ATAY DİYARBAKIR'DAYDI

Kampanya kapsamında Diyarbakır’da bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu ve beraberindeki heyet, Diyarbakır İl Örgütü’nün düzenlediği bir kahvaltı organizasyonuna katıldı. Ardından pazar esnafına bir ziyarette bulunan Mengüllüoğlu, Amed TV’deki bir programa konuk oldu.

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve parti heyeti, programının ardından tekrar esnaf ziyaretiyle turuna devam etti. Amedspor Direniş Grubu’yla da bir araya gelen Barış Atay Mengüllüoğlu, Can TV’deki programa da katılım gösterdikten sonra Arsev Cafe’de halk buluşması ve söyleşi gerçekleştirdi.

AHMET ŞIK ALİ İSMAİL KORKMAZ VE AHMET ATAKAN’IN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Hatay’da bulunan İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Turunçlu Defne Evi’nde bir söyleşi gerçekleştirirken suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları üzerine geniş bir gazeteci ekibiyle beraber kaleme alınan “Duvar” kitabının imza gününde bulundu.

Ahmet Şık ve beraberindeki parti heyeti, Gezi Direnişi esnasında genç yaşta hayatlarını kaybeden Ahmet Atakan ile Ali İsmail Korkmaz'ın ailelerini ziyaret etti. Ardından parti binasında gençlerle bir sohbet etkinliği gerçekleştiren Şık, son olarak "İşsizlik, Yoksulluk, Hayat Pahalılığı ve Baskılar Karşısında Emekçiler Ne Yapmalı?" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Hatay Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sadık Nazik, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de yer aldı.

HRT kanalında gelecek hafta yayımlanması planlanan bir programa konuk olan Şık, parti dostlarıyla yenen akşam yemeğinin ardından Hatay turunu sonlandırdı.