TİP Milletvekili Sera Kadıgil'den direnişteki Adkoturk işçilerine dayanışma ziyareti

TİP Milletvekili Sera Kadıgil'den direnişteki Adkoturk işçilerine dayanışma ziyareti

TİP Milletvekili Sera Kadıgil, direnişteki Adkoturk işçilerini ziyaret etti. 41 gündür grevde olan işçilerin direniş çadırını ziyaret eden Kadıgil, burada yaptığı konuşmada "Bu insanlar haklarını istiyor. Sizin yapabileceğiniz bir şey var; bu arkadaşlarımızı paylaşın, seslerini duyun. Bu fabrikada üretilen ürünleri satın almayın. Boykot edin" dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, sendikalaştıkları için işten çıkarılan Adkoturk işçilerini ziyaret etti. 

İşçilerin Tekirdağ'daki Çerkezköy organize sanayi bölgesinde bulunan direniş çadırına dayanışma ziyaretinde bulunan Sera Kadıgil, "Buradayız, çünkü 60'ı kadın 95 işçi 41 gündür grevde ve tam 129 gündür süren bir direniş var burada. Bunun için geldik" dedi.

İşçilerin ağır çalışma koşullarına karşı sendikalaşma haklarını kullandıkları için işten çıkarıldığına dikkat çeken Kadıgil, "Bu arkadaşlar çok ağır kimyasallara maruz kalmış. Çamaşır suyuyla kazanları yıkarken bir koruyucu ayakkabı ve bir koruyucu elbise bile çok görülmüş bu arkadaşlara. İnsan gibi çalışabilmek için sendikalı olmaya karar vermişler. Dünyanın en büyük 'suçunu' işlemişler. Çünkü bu kararı verdikten sonra apar topar Kod-29'dan 'ahlaksızlık'la suçlanarak işten atılmışlar" diye konuştu.

BOYKOT ÇAĞRISI

"İşçilerin bizlerden bir istekleri var" diyen TİP Milletvekili, fabrikada üretilen İndomie ürünlerine karşı boykot çağrısında bulunurken, şunları söyledi:

"Seslerini duymamızı istiyorlar, onları tanımamızı istiyorlar. Bir işçi arkadaşımızın çalışırken eli kesilmiş, tenezzül edip doktora bile götürmemişler. Arkadaşlarımızın kolu yanmış. Bu kadın arkadaşlar burada bunu yaşıyor. Ben bunu anlatmak için geldim. Bu insanlar haklarını istiyor. Sizin yapabileceğiniz bir şey var; bu arkadaşlarımızı paylaşın, seslerini duyun. Bu fabrikada üretilen ürünleri satın almayın. Boykot edin."

'SESİMİZE SES OLUN'

TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in ziyareti sırasında İleri Haber'e açıklamalarda bulunan bir Adkoturk işçisi ise "İşimizi geri istiyoruz" derken şu ifadeleri kullandı:

"Bize destek olabilecek herkesin desteğini bekliyoruz. Bizler içeride o kadar emek verirken, dışarıya atıldık. Ahlaksızlıkla suçlandık. Bizler burada direnirken sizlerden ricamız lütfen sesimize ses olun."

NE OLMUŞTU?

Tekirdağ'daki Çerkezköy organize sanayi bölgesinde bulunan Adkoturk fabrikasında Türk-İş'e bağlı Tekgıda-İş Sendikası'na üye olan işçiler, sendikanın yetki almasıyla beraber işten çıkarılmaya başlanmıştı.

İşçiler, direnişlerinin 85. gününde İstanbul'daki Adkoturk Genel Merkezi'nin önünde bir araya gelmişti.

Öte yandan işçiler, Tekirdağ Valiliği önünde hem taleplerini dile getirmek, hem de çözüm için Vali Aziz Yıldırım ile görüşmek istemişti. Seslerini duyurmak isteyen işçilere polis saldırmıştı.

Saldırıda birçok işçi, işkenceyle gözaltına alınırken, polisin amirinin saldırıdan önce “Çevik, süpür” diye bağırması dikkat çekmişti.