TİP Milletvekili Sera Kadıgil’den, 101’inci Gezi sorusu

TİP Milletvekili Sera Kadıgil’den, 101’inci Gezi sorusu

Gezi tutuklularının 100 sorusunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soran Kadıgil, 101’inci soruyu da kendisi sordu.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Gezi Davası kapsamında hapis cezasına çarptırılan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın tutukluluklarının 100. gününde sorduğu 100 soruyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Gezi tutuklularının 100 sorusunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soran Kadıgil, 101’inci soruyu da kendisi sordu.

Gezi Davası kapsamında Anayasa yok sayılarak 18’er yıl hapis cezasına çarptırılan Yapıcı, Altınay, Özerden, Atalay, Mater ve Kahraman, tutuklanmalarının 100’üncü gününde Türkiye’deki adalet sistemine dikkat çekerek 100 soru sordu. TİP Sözcüsü Kadıgil ise Gezi tutuklularının sorularını Meclis gündemine taşırken, 101’inci soruyu da kendisi yöneltti.

‘BİRİNE BİLE VERECEK YANITINIZ OLMADIĞI İÇİN YARGILANACAĞINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılması talebiyle soru önergesi hazırlayan Kadıgil, “Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman milyonlarca yurttaşın demokratik taleplerini dile getirmek için katıldığı Gezi Parkı Direnişiyle ilgili dava kapsamında bundan tam 101 gün önce hukuksuz bir şekilde tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı.

Gezi tutukluluklarının sorularına ek olarak 101’inci soruyu da kendisi soran Kadıgil, “Bütün bu soruların birine bile verecek yanıtınız olmadığı için yenildiğinizi ve yargılanacağınızı biliyor musunuz?” dedi.

TİP ÜYELERİ GEZİ TUTUKLULARINA MEKTUP GÖNDERECEK

TİP üyeleri, 5 Ağustos Cuma günü (yarın) Türkiye’nin dört bir yanından Gezi tutuklularına mektup gönderecek.

TİP’in sosyal medya hesabından yapılan duyuruda farklı şehirlerdeki PTT noktalarının adresleri ve tutuklu bulunan Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın mektup adresleri paylaşılarak “Hukuksuzca tutuklanan arkadaşlarımıza mektup göndermek için 5 Ağustos Cuma saat 16:30’da ülkenin dört bir yanında buluşuyoruz” denildi.