TİP Milletvekili Sera Kadıgil Manavgat'ta: Halk, yangına neden bu kadar geç müdahale edildiğini anlayabilmiş değil

TİP Milletvekili Sera Kadıgil Manavgat'ta: Halk, yangına neden bu kadar geç müdahale edildiğini anlayabilmiş değil

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, yangının etkilediği Manavgat’ta köyleri ziyaret etti.

İleri Haber

Türkiye’nin dört bir yanında günlerdir süren yangınlardan en çok etkilenen bölgelerden biri olan Manavgat’ta Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Bucakşeyh, Aşağı Işıklar, Demirciler, Saraçlı, Karaavca ve Ahmetler köylerinde yurttaşların tepki ve taleplerini dinledi.

Bölgedeki en önemli ihtiyacın yurttaşlar için soğuk içecek ve buz olduğuna dikkat çeken Kadıgil, yangının başladığı ilk iki gün müdahalenin geç yapılmasına tepki gösterildiğini belirtti.

Kadıgil İleri Haber’e verdiği demeçte, “Son bir haftadır yangınlarla boğuşan Manavgat’ın köylerini geziyoruz. Hayvanlar, ağaçlar, evler yanmış. İnsanların şu anda acil olarak yiyecek içecek ihtiyaçları yok ancak psikolojileri kötü bir durumda. Bu kadar geç müdahale edilmesini hiç kimse anlayabilmiş değil. Birçok yerde aynı şikayeti alıyoruz; özellikle ilk iki gün havadan müdahale olmadığı, gelen müdahalenin de son derece yetersiz kaldığını söylüyor yurttaşlar. Şu anda insanlar acil olarak buza ve soğuk içeceklere çok ciddi ihtiyaç duyuyorlar. Buz arabaları yeterli değil. Her gittiğimiz köyde öncelikli olarak buz talep ediliyor.” dedi.

'NEREYE GÖNDERECEĞİZ? HER TARAF YANDI!'

Saraçlı köyünde arıcılık yapan bir yurttaş ise arılarının tek ihtiyacının bir damla su olduğunu belirterek, “Şu anda arıcılar şeker ve ilaç desteğine muhtaç. Ancak böyle bir imkanı yoksa çiçeklendirme yapılabilir. Benim yaklaşık 30 tane arı kovanım var. Bu kovanları bir araca yükleyip başka bir bölgeye götürme şansım yok. İçindeki bal erirse katili sen olursun. Diyelim ki arıları yine de aldık ve başka bir bölgeye gönderelim dedik. Nereye göndereceğiz ki? Her taraf yandı. Bütün arıcılara yardım edin” çağrısında bulundu.