TİP Milletvekili Barış Atay'dan Aliağa'daki işçilere dayanışma ziyareti

TİP Milletvekili Barış Atay'dan Aliağa'daki işçilere dayanışma ziyareti

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, MHP'li Aliağa Belediyesi tarafından işten çıkarılan 132 işçiyle Aliağa Demokrasi Meydanı'nda buluştu.

İleri Haber - İzmir

İzmir'de 31 Mart yerel seçimlerinde MHP'nin kazandığı Aliağa Belediyesi'nin, toplamda 132 işçinin işine son vermesi üzerine başlayan direnişin 30. gününde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Aliağa Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen buluşmada konuşan Atay, "Gönül isterdi ki güzel bir vesileyle burada buluşalım ama ne yazık ki 17 yıllık bu iktidarın işçi düşmanlığının karşılığında yine sayısı 100'ü geçen işçi kıyımıyla karşı karşıyayız. Burada bir gerçeklikle karşı karşıyayız: Türkiye, siyaset tarihinin en işçi düşmanı iktidarı tarafından neredeyse 20 yıldır yönetiliyor. Fakat bu hiçbir zaman ne bizi mücadelemizden geri adım attıracak ne inandıklarımızdan, bildiklerimizden vazgeçirecek, ne de sizlerle dayanışmamızın önüne geçecek" dedi ve şöyle devam etti:

"Size çok büyük sözler veremem, yalan söylemekten nefret ediyorum ama şunu biliyorum: Ben ve mensubu olduğum Türkiye İşçi Partisi'nin her yoldaşı sizin atacağınız her adımda, vereceğiniz her mücadelede yanınızda ve sizinle omuz omuza olacak, olmadığı tek bir gün geçirmeyecek."

NE OLMUŞTU?

MHP’li Aliağa Belediyesi 31 Mart’tan sonra belediye bünyesinde çalışan Alevi-Kürt 21 işçiyi herhangi bir gerekçe göstermeden işten çıkarmış, işçiler direnişe başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise yine belediye tarafından göstermelik sunulan "fazlalık" gerekçesiyle 103 işçinin daha iş akitlerine son verilmiş ve ardından 8 işçi daha işten çıkarılmıştı.