TİP Milletvekili Barış Atay'a saldırı düzenleyenler serbest bırakıldı!

TİP Milletvekili Barış Atay'a saldırı düzenleyenler serbest bırakıldı!

TİP Milletvekili Barış Atay'a Kadıköy'de saldırı düzenleyen 3 şahıs, adli kontrol, yurt dışı yasağı ve imza şartıyla serbest bırakıldı.

İleri Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesinin ardından 30 Ağustos’u 31 Ağustos’a bağlayan gece İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğrayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'a saldırı düzenleyen şahısların yargılandığı davada 2. duruşma görüldü.

İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Barış Atay ve TİP avukatları katılırken, saldırganlardan Ömür Canpolat, Çağrı Hasan Çalışkan ve Çağlar Baş'ın adli kontrol, yurt dışı yasağı ve imza şartıyla serbest bırakılmalarına karar verildi. 

Öte yandan savcılık, TİP avukatlarının ortaya çıkardığı dördüncü saldırgan olan Osman Avşar hakkında ise iddianame düzenledi.

Bir sonraki duruşma 27 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

MAHKEME TUTANAĞINDAN...

Makeme heyetinin sorusu üzerine olay ananı anlatan Barış Atay, saldırının iddia edildiği gibi yol verme kavgası nedeniyle yapılmadığını belirtirken, "Sanıkların beni tanıyıp tanımadığını bilmiyorum, ancak bana hakaret ederken 'vatan haini, şerefsiz' demeleri nedeniyle politik kimliğimi bildiklerini düşünüyorum" dedi.

Atay, saldırıdan önce tehdit edilip edilmediğine ilişkin sorulan soruya ise şu cevabı verdi:

"Olaydan birkaç gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile adli bir konu ile ilgili olarak Twitter üzerinden bir tartışmamız oldu. Ben kendisini eleştirdim. İçişleri Bakanı olay günü Twitter'dan bana cevap vererek 'Dikkat et, yakalanma' dedi. Bu sözlerin akşamına olay oldu. Bu konuların ilişkili olduğunu düşünüyorum" dedi.

SALDIRGANLARIN AVUKATLARINDAN TAHLİYE TALEBİ

Duruşmada saldırganlar ve avukatları da söz aldı. Ömür Canpolat, Çağrı Hasan Çalışkan ve Çağlar Baş'ın saldırıları organize bir şekilde düzenlemediklerini iddia eden avukatlar, sanıklar hakkında tahliye kararı verilmesini talep etti. 

TAHLİYE KARARI...

Tarafların beyanlarını dinleyen mahkeme heyeti, Barış Atay'a saldırı düzenleyen 3 şahsın tahliye edilmesine karar verdi. 

Dördüncü saldırgan olduğu tespit edilen Osman Avşar hakkında ise iddianame düzenlendi. 

Bir sonraki duruşma 27 Ocak 2021 günü görülecek.