TİP Milletvekili Barış Atay, Şırnak'ta gençlerle buluştu

TİP Milletvekili Barış Atay, Şırnak'ta gençlerle buluştu

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'ın katılımıyla Şırnak merkezde yapılan gençlik buluşmasına yüzlerce kişi katıldı. Milletvekili Barış Atay, seçim çalışmaları kapsamında Şırnak merkezde esnaf ziyareti gerçekleştirerek, gençlerle buluştu. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay'ın katılımıyla Şırnak merkezde üç yılın ardından ilk kez yapılan gençlik buluşmasına yüzlerce kişi katıldı. Milletvekili Barış Atay, seçim çalışmaları kapsamında Şırnak merkezde esnaf ziyareti gerçekleştirerek, gençlerle buluştu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binasında çok sayıda genç tarafından karşılanan Atay, burada bir süre gençlerle sohbet ettikten sonra esnaf gezisine çıktı. Atay’a, HDP Şırnak milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir’in yanı sıra çok sayıda partili de eşlik etti. Esnaf gezisinde Atay ve beraberindekilere özellikle gençlerin ilgisi yoğundu. Gençlerle sık sık fotoğraf çektiren Atay, bir süre çarşıdaki yurttaşlarla da sohbet etti. 

SALON DAR GELDİ

Atay ve beraberindekiler daha sonra bir kafede gençlerle buluştu. Burada yüzlerce genç tarafından, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla karşılanan Atay, uzun bir süre ayakta alkışlandı. Kısa bir süre sonra gençlerin sayısı ikiye katlanırken yer kalmayan salonda birçok kişi yerlere oturmak zorunda kaldı. 

ATAY: KENT TÜM ZULME KARŞI KENDİNDEN BİR ŞEY KAYBETMEDİ

Barış Atay, konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte gençlerin sorularını yanıtlamasının ardından, belediye eşbaşkanlarına en büyük desteğin gençler tarafından verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kentin tüm zulümlere rağmen kendisinden bir nebze olsun bir şey kaybetmediğinin altını çizen Atay, faşizme karşı mücadelenin aynı zamanda aydınlaşmayla da verilmesi gerektiğinin üzerinde durdu. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre açlık grevlerine ilişkin sorulan bir soruyu yanıtlayan Atay, açlık grevi yönteminin tartışılabileceğini, ancak bunu tercih etmiş insanlarla dayanışma içerisinde olmak gerektiğini belirterek, konunun gündemde tutulmasının önemini vurguladı.