TİP Milletvekili Barış Atay, Kadosan'da geri dönüşüm işçileriyle bir araya geldi

TİP Milletvekili Barış Atay, Kadosan'da geri dönüşüm işçileriyle bir araya geldi

TİP Milletvekili Barış Atay, İstanbul Dudullu-Kadosan'da geri dönüşüm işçileriyle bir araya geldi ve işçilere yönelik saldırılar değerlendirildi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, hafta boyunca polis saldırılarına maruz kalan geri dönüşüm işçileriyle Dudullu Kadosan'da bir araya geldi.

Geçtiğimiz günlerde Ümraniye ve Ataşehir'deki çok sayıda atık kağıt deposu, polis ve zabıta ekiplerinin iş birliğiyle basılmış ve atık kağıt ve geri dönüşüm işçilerine plastik mermi ve biber gazıyla müdahale edilmişti. Gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında 3 atık kağıt işçisi tutuklanırken, 200'ü aşkın işçi de gözaltına alınmıştı.

Polis saldırıları sonrası İleri Haber'e konuşan Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Ali Mendillioğlu, resmi kaynaklara göre 49 ayrı atık deposuna baskın yapıldığını ancak bu sayının kendisine gerçekçi gelmediğini belirterekve daha fazla atık deposuna operasyon düzenlenmiş olabileceğinin altını çizmişti. 

Dün gece geç saatlerde de 'Mevzuata aykırı ve sağlıksız koşullarda faaliyet gösterdiği ve atık toplama ve ayırma işlemi yapıldığı' gerekçesiyle Sancaktepe’de bulunan 36 ayrı adrese baskın düzenledi. Türkiye’ye kaçak yollarla girdikleri gerekçesiyle kağıt toplayıcılarına ve kağıt toplama alanlarına eş zamanlı yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. İşçilerin, gözaltıların ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

Yaşananlar sonrası TİP Milletvekili Barış Atay da değerlendirme yapmak üzere bugün Dudullu Kadosan'da atık kağıt ve geri dönüşüm işçileriyle bir araya geldi. Atay ile sohbet eden işçiler, sorunlarını dile getirdi. 

DAHA FAZLA