TİP milletvekili Barış Atay Hatay'da Halk Toplantılarına katıldı

TİP milletvekili Barış Atay Hatay'da Halk Toplantılarına katıldı

TİP Hatay milletvekili Barış Atay, Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Mızraklı Mahallesi'nde ve Sutaşı'nda halkın sorunlarını ve önerilerini dinledi. Pazarcılar ve esnaflar güncel ekonomik kriz yüzünden hiçbir şey alıp satamadıklarını belirtti.

Alican Gümüş - Hatay

Türkiye İşçi Partisi'nin seçimlerden sonra yapacağını duyurduğu Halk Toplantıları devam ediyor. Hatay'ın Samandağ ilçesinde, TİP Hatay milletvekili Barış Atay'ın katılımıyla yapılan toplantıda bölgenin güncel sorunları üzerine yapılan sohbetlerde çözüm önerileri tartışıldı.

Halk toplantısına Mızraklı Mahallesi sakinlerinin yanı sıra Sözümüz Var Meclisi'nden Ayhan Kara, Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Ali Bulut, HDP Samandağ İlçe Eş Başkanı Naim Özbek ve Mahalle Muhtarı Semih Bal katıldı.

'BELEDİYE MECLİS ÜYESİ NEDEN SEÇİLİR?'

Atay, Ovacık Belediyesi örneğini göstererek komünist belediyeciliğin halkçı yanına vurgu yaptığı konuşmasında, Samandağ'ın Ovacık'a nazaran daha büyük bir ilçe ve imkanlarının daha fazla olduğunu belirterek önümüzdeki yerel seçimlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“Belediye meclis üyeleri neden seçilir?” sorusunun önemli olduğunu belirten Atay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Normalde belediye meclis üyesi, her mahalleden ve bölgeden sizin sesinizi belediye başkanına iletebilmeli, derdinizi belediye başkanına söyleyebilmeli ve bunun arkasında durup belediye başkanına gerekirse muhalefet etmeli. Belediye meclisinin anlamı budur, esasen sizin temsilcilerinizdir. Nasıl ki genel siyaset biçimi olarak milletvekili gönderiyorsunuz, aslında belediyeye de belediye meclis üyesi gönderirsiniz.

'ALTERNATİF BİR BELEDİYE MECLİSİ OLUŞTURABİLİRİZ'

Maalesef Türkiye'de bu böyle işlemiyor. Türkiye'de genel olarak her belediye başkanlığı adayının hemen hemen bir çarşaf listesi oluyor ya da farklı partilerle anlaşarak bu koltuklar sayısal olarak bölünüyor. Oy oranı kadar da belediye meclis üyesi oluşuyor. Bizim burada farklı bir model kurma şansımız var. Mızraklı Gün Işığı Platformu, Mızraklı halkının kurduğu bir platform. Aşağıda Kuşalan halkı var, hemen yanında Tekebaşı var, Meydan var. Tirbünlerin durdurulması için Tekebaşı ve Meydan halkının ön ayak olduğu gibi...  Bu platformları eğer, mahalle mahalle, köy köy, bölge bölge yayabilirsek hep beraber... Alternatif bir belediye meclisi oluşturabiliriz demektir.

Her platformdan, her mahalleden bir temsilci... Bu nedir? Belediyenin faaliyetlerini denetleyecek, gerektiğinde doğru yapıyorsa destekleyecek, doğru yapmadığında bizatihi kendi bölgesinden aldığı destekle şerh koyabilecek, muhalefet edebilecek bir meclis. Ve bu bir hayal değil arkadaşlar.

'KİMİN NASIL BELEDİYECİLİK YAPACAĞI ÖNEMLİ'

Belediyenin hizmetlerine ve mahallelerdeki sorunlara değinen Atay, "Burada siyaset ve belediyecilik problemi var. Bizler her zaman üst yapı çalışması yapan fakat alt yapı çalışmasına gelince söküp tekrar yapmak için senelerce bekleyen belediye faaliyetlerinden bahsediyoruz. Bizim bunu çözmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Sorunun sadece Samandağ Belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili bir şey olmadığını belirten Atay, “Bu bakış açısıyla ilgili bir mesele. Açıkçası belediyeciliği iyi bilmekle ilgili.
Samandağ'da parti önemli değil kimin nasıl belediyecilik yapacağı önemlidir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SUTAŞI'NDA ESNAF ZİYARETİ

TİP Merkez Komite üyesi ve Hatay milletvekili Barış Atay Mızraklı Mahallesi'yle yaptığı halk toplantısının ardından Sutaşı bölgesinde esnaf ve pazarcıları ziyaret etti.

Döviz kurlarındaki artışın satışları olumsuz etkilediğini belirten esnaf ve pazarcılar, üst üste gelen zamların hayat şartlarını da gittikçe olumsuz etkilediğni söyledi.