TİP Mersin İl Örgütü'nden koronavirüs tespit edilmesine rağmen karantinaya alınmayan mağazalar için boykot çağrısı

TİP Mersin İl Örgütü'nden koronavirüs tespit edilmesine rağmen karantinaya alınmayan mağazalar için boykot çağrısı

TİP Mersin İl Örgütü, Forum AVM'deki Boyner ve diğer mağazalarda çalışan işçilerde koronavirüs tespit edilmesine rağmen, mağazaların çalışmaya devam etmesine karşı eylem yaptı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, Mersin Forum AVM önünde, Boyner ve çeşitli giyim mağazalarında çalışan işçilerde koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesine rağmen, karantina uygulanmadan mağazaların açık olması ve işçilerin çalıştırılmaya devam etmesine karşı eylem yaptı. 

Eylemde okunan basın açıklamasında, salgının ilk günlerinde en az vaka görülen kentlerden birinin Mersin olduğu, fakat gelinen süreçte Mersin'in salgının merkezlerinden birine dönüştüğü belirtildi. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kentimizde de oldukça dramatik günler yaşıyoruz. Salgının ilk döneminde halkımızın gösterdiği özveri ve disiplin sayesinde virüsün en az görüldüğü yerlerin başında Mersin geliyordu. Ancak patronların kâr hırsı ile iktidarın politikaları sonucu şehrimiz pandeminin yeni merkezlerinden biri durumuna geldi."

'İŞÇİLERİN HAYATLARI TEHLİKEYE ATILMAKTADIR'

Basın açıklamasında, Boyner'de çalışan bir işçide Covid-19 tespit edilmesine rağmen, yapılan uyarılara aldırış edilmeyip mağazanın ve AVM'nin açık kalmaya devam ettiği bu nedenle de Boyner’de 20 çalışanda virüs tespit edildiği belirtilirken "Hatırlanacağı gibi Türkiye İşçi Partisi bundan bir süre önce Forum AVM de yer alan Boyner mağazasında bir çalışanda Covid pozitif tanısı konduğunu, anılan iş yerinin kapatılarak karantinaya alınması gerektiğini, işçilere de ücretli izin verilmesi konusunda uyarıda bulunmuştu. Bu uyarımızın dikkate alınmaması hiçbir tehlike yokmuş gibi kâr hırsıyla emekçilerin zorla çalıştırılmaya devam ettirilmesi sonucu bugün Boyner’de 20 çalışanda virüs tespit edildiği bilgisine ulaştık. Üstelik pozitif çıkan vakalar Boyner’le sınırlı değildir. Aynı AVM de bulunan LCW , De Facto , YKM , Koton  başta olmak üzere birçok mağazada emekçiler virüsten kaynaklı hayatları tehlikeye atılmaktadır" denildi.

BOYKOT ÇAĞRISI

Koronavirüs tespit edilmesine rağmen karantinaya alınmayan birçok mağazayı boykot etme çağrısı yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Tüm patronlar bilsinler ki işçiler ve emekçiler sahipsiz değildir. Türkiye İşçi Partisi tüm emekçilerin partisidir ve patronlarla mücadele kararlılığını hep göstermiştir.

Mersin halkını da mücadeleye omuz vermeye davet ediyoruz. Başta Boyner olmak üzere kâr hırsı uğruna tüm kente virüsün yayılmasına neden olan AVM deki mağazaları boykota çağırıyoruz"