TİP Mersin İl Örgütü: Mersin'in gerçek sahiplerini, kentini savunmaya çağırıyoruz!

TİP Mersin İl Örgütü: Mersin'in gerçek sahiplerini, kentini savunmaya çağırıyoruz!

TİP Mersin İl Örgütü, Mersin’in kentsel ve çevresel sorunlarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada “Şimdi kentimizi, doğamızı ve yaşamımızı daha büyük bir güçle ve dirençle savunma zamanı” denildi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yağış sonrası yaşanan can kayıpları ve şehirde yaşanan sıkıntılar üzerine yazılı bir açıklama yayımladı. Mersin’in yıllardır yaşadığı sorunlara ilişkin yapılan açıklamada, yaşam alanlarının ve doğanın katledilmesine de vurgu yapıldı.

“Mersin’in gerçek sahiplerini, kentini savunmaya çağırıyoruz” denilen açıklamadan başlıklar şu şekilde:

“Yıllardır her yağmur sonrası hayatın durma noktasına geldiği, taşkınların yarattığı korkuların emeğimizin üzerine bir kara bulut gibi çöktüğü, can kayıplarının her yıl yeniden yaşandığı, kenti yönetenlerin afetleri önlemek yerine ikiyüzlü bir şekilde 'kader' diye dayattığı bir gerçeğin kıyısından sesleniyoruz. Bu kenti artık eskisi gibi yönetemeyecekler!

‘YAŞAM ALANLARIMIZI KATLEDENLERE KARŞI SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Sonsuz bir iktidar hırsıyla yaşam alanlarımızı ve doğamızı gönüllerince talan edenlere, paranın tapınaklarını yükseltmek için doğayı katledenlere, altyapı adı altında kentin altını üstüne getirenlere, kentsel dönüşümü beton ve ranta yatıranlara, nükleer felaketlerin tohumlarını burnumuzun dibinde, geleceğimizin üstünde vahşi bir canavar gibi büyütenlere karşı savunmaya çağırıyoruz!

‘SAĞLIKLI BİR KENT İÇİN ÜMİTLENENLERİ SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Yaşamı savunmayı doğanın ve her canlının ortak ve vazgeçilmez hakkı sayanları, evlerinden sürgün edilen her yurttaşın, kesilen her ağacın ve yuvasız kalan hayvanların yurtsuzluğunun acısını duyanları, nükleer santralin, geleceğimizin sahibi çocuklarımıza yaşatacağı felaketin korkusunu şimdiden hissedenleri, kenti rant için değil emeğin, eşitliğin ve tüm yurttaşların yararına kurmak isteyenleri, sağlığımızı çalan değil sağlıklı bir kent için ümitlenenleri savunmaya çağırıyoruz!

‘MERSİN’İN GERÇEK SAHİPLERİNİ SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Bizler;

- Şimdi kentimizi, doğamızı ve yaşamımızı daha büyük bir güçle ve dirençle savunma zamanı,

- Şimdi, savunarak birleşme, çoğalma, yeni bir kenti ve yaşamı yaratma zamanı diyor, Mersin'in gerçek sahiplerini, kentini savunmaya çağırıyoruz.”