TİP Mersin İl Örgütü açıldı

TİP Mersin İl Örgütü açıldı

Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütü, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın katılımıyla Yenişehir'de açıldı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü Yenişehir'de açıldı. Açılışta konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum atanarak görevden alınan HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarını ve seçmenlerini selamlayarak, "HDP’li belediyelere atanan kayyumlar, tamamen hukuk dışı ve halk iradesine dönük bir darbedir" dedi ve kayyumlarla halkların iradesine saldıranlara “kardeşlik tokadı” atacaklarını söyledi.

TİP Mersin İl Örgütü açılışına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP); Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP) yöneticileri ile kentteki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını TİP Mersin İl Başkanı Bülent Ufuk Ateş yaptı ve konukları selamladı.

‘TİP, TÜRKİYE'NİN TARİHSEL BİR KIRILMA YAŞADIĞI ANDA YENİDEN ALANLARA ÇIKMIŞTIR'

Açılış öncesinde konuşan Erkan Baş, AKP’nin 17 yıllık iktidarı boyunca Türkiye’deki sosyalistler, yurtseverler başta olmak üzere tüm devrimci kesimlere ağır saldırılarda bulunduğunu ancak hiçbir zaman pes etmeyen devrimcilerin kendi içlerinde yeni örgütlenmelere gidip, yöntemler geliştirerek iktidara karşı mücadele içerisinde olduğunu söyledi.

“Tarihin her evresinde koşullar ne olursa olsun, bu ülkenin devrimcileri, dünyanın başka yerlerindeki devrimciler gibi örgütlemeye, mücadele etmeye ve yeni mücadele merkezleri inşa etmeye devam etmişlerdir" diyen Baş, "Bunu engelleyecek hiçbir güç tanımıyoruz. Fakat ne mutlu ki bize bugün atılan tarihi adım, Türkiye'de TİP'in yeniden alanlara, sokaklara çıktığı bu evre, Türkiye'nin tarihsel bir kırılma yaşadığı bir ana denk gelmektedir. Ülkemiz 17 yıldır AKP ile büyük bir karanlığa sürükleniyor. Bu karanlığa sürüklenişin her anında bu ülkenin devrimcileri, sosyalistleri, yurtseverleri, hem karanlığa karşı mücadele ettiler hem de bu gericiliğe, faşist yönelime karşı sürekli halkı uyarma ve aydınlatma içerisine girmiştir” şeklinde konuştu.

‘MERSİN'DEN BÜYÜK BİR KARDEŞLİK TOKADI ATACAĞIZ’

Baş, HDP’li belediyelere atanan kayyumların ise, tamamen hukuk dışı ve halk iradesine dönük bir darbe olduğunu ifade etti.

“Bu iktidarın seçimle elde edemediğini, yalanla ve hırsızlıkla elde edemediğini devlet gücünü kullanarak elde edebileceğini sanmasını şaşkınlıkla izliyoruz” diyen Baş, “Buradan ilan ediyoruz ki Diyarbakır'da, Van'da ve Mardin'de atadığınız kayyumlar sadece Kürt halkına karşı bir saldırı değil, tüm Türkiye emekçilerine, yoksullarına karşı bir darbedir. Biz de Mersin’den bu saldırılara karşı büyük bir kardeşlik tokadı atacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Erkan Baş’ın konuşması sonrasında parti binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında Erkan Baş, parti üyelerine rozet taktı.