TİP Mersin 1. Olağan Kongresi yapıldı

TİP Mersin 1. Olağan Kongresi yapıldı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin 1. Olağan Kongresi, TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ın katılımıyla düzenlendi.

İleri Haber

Mersin’de TİP il örgütü 1’nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Rıdvan Turan’ın yanı sıra, Halkevleri, Nükleer Karşıtı Platform (NKP) ve Emek Partisi il yöneticileri katıldı. TİP Mersin il binasında düzenlenen kongreye yurttaşlar da katılım gösterdi.

'TÜRKİYE CİDDİ BİR KIRILMA NOKTASINDA'

Atay, kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye’nin siyasal ve sosyolojik olarak çok ciddi bir kırılma noktasında olduğuna dikkat çekerek, “Bu yola çıkarken de başka türlü bir muhalefetin ve hatta yeri geldiğinde başka türlü bir iktidarın var olabileceğini bilerek ama bunu yığınlara, binlerce, milyonlarca insana anlatabilmek isteği ve sorumluluğu ile hareket ettik. Bugün gediğimiz noktada onlarca ilimizde olağan kongrelerimizi bitiriyor olmanın, seçim için en azından gerekli olan bütün il ilçe teşkilatlarının kurulumunu tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ama bunun yetmeyeceğini de biliyoruz” ifadelerini kullandı.

MECLİSİ SOKAĞA, SOKAĞI MECLİSE TAŞIMAK

Sadece milletvekili olarak mecliste söylenen sözlerin yeterli olmadığının bilincinde olduklarını vurgulayan Atay, “Meclisin sokağa, sokağın meclise taşınmadığı hiçbir mücadele biçiminin Türkiye’yi içinde bulundurduğumuz bu karanlıktan kurtarmaya yardımcı olmayacağının farkındalığı ve bilinci ile çıktık yola ve o şekilde yürüyoruz. 3 yıl içinde geldiğimiz nokta gerçekten mutluluk verici dedim çünkü her gün onlarca yurttaşımızın, arkadaşımızın partiye üye olmak ya da sempati duyduğunu belirtmesi sorumluluk bilincimizi daha da arttırıyor" dedi. 

‘BÜTÜN DEVRİMCİ MÜCADELEYE ARMAĞAN OLSUN’

Atay, iktidarın farklı kimliklere ve gençliğe dönük baskılarına dikkat çekerek, "Bugün HDP’ye ve Kürt vatandaşlarımıza yapılan baskılar, Alevilerin ötekileştirilmesi, Boğaziçi Üniversitesi’nde cisimlenen, öğrencilere yapılan haksızlıkların bir şekilde ciddi bir direniş ile karşılaşması, kadın mücadelesinin her gün ama her gün artması, çocukların artık tamamen işçileştirilmesine karşı haklarının savunulması için gerekli bütün dirayeti gösterme bilinci biliyoruz ki bugün Türkiye İşçi Partisi’nde ve beraber olduğumuzu bildiğimiz bütün dostane yoldaşça hareket eden kurumlarla daha da büyüyecek. Bu kongre sadece TİP’e değil bütün devrimci mücadeleye armağan olsun" diye konuştu. 

TURAN: SINIFSIZ, SÖMÜRÜSÜZ DÜNYA TAHAYYÜLÜNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞACAĞIZ

Kongrede konuşma yapan HDP Milletvekili Rıdvan Turan ise “Bugün burada olmak bizim için onur verici. Zira eski TİP’ten yeni TİP’e sınıflar mücadelesinin engin tecrübeleri ile donanmış bir işçi partisinin bugün Mersin’de kongre yapıyor olması, geleceğe yönelik olarak daha örgütlü, daha organize ve daha kararlı bir biçimde sınıflar mücadelesinde yerini alıyor olması kuşkusuz Türkiye ve dünya için sınıfsız ve sömürüsüz dünya tahayyülüne bir adım daha yaklaşmamıza vesile olacak.
Ben kongrede yeni görev alan yönetici arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.