TİP: Marmaray zammı geri alınsın

TİP: Marmaray zammı geri alınsın

TİP İstanbul İl Örgütü, Marmaray'a gelen son zamma ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada "Ulaşıma yapılan bu fahiş zam derhal geri alınmalıdır" ifadeleri kullanılırken, "Bu fırsatçılığa karşı sesimizi birlikte yükseltelim" denildi.

Geçtiğimiz şubat ayının başlarında UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından aktarma sistemine dahil edilen Marmaray'a yurttaşlar 3,5 TL daha az ücret ödüyordu.

TCDD'nin yaptığı itirazlar sonucu aktarma sisteminden kaldırılan Marmara'ya, gidilen durak farketmeksizin 7 TL ödenecek.

TİP'in açıklamasının tamamı şu şekilde:

''Yaklaşık 9 ay önce Marmaray'ın ulaşım aktarma sistemine dahil edilmesiyle İstanbullu emekçiler Marmaray geçiş ücretini 3,5 TL daha az ödeyebiliyordu. Ancak TCDD'nin yaptığı itiraz sonucu İstanbul 10. idare Mahkemesi, yapılan bu düzenlemeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Marmaray 26 Kasım'da UKOME'de yapılan oylamada AKP'li temsilcilerin oyu ile aktarma sisteminin dışında bırakıldı. Artık Marmaray'a aktarma yapan yurttaşlar ne akdar durak gittiği farketmeksizin 7,00 TL ödeyecek.

Bunun adı soygunculuktur.

Milyonlarca işçi kısa çalışma ödeneği altında aylık 1176 TL ile geçinmeye mahûm bırakılmışken yeni yapılan bütçe tasarısında Saray'ın günlük harcaması 59 milyon TL olarak öngörülüyor.

Yurttaşlar açlıkla terbiye edilmeye çalışılırken iktidar sefasını sürüyor.

Bizler,
-İnsani bir hak olan ulaşım ücretsiz olmalıdır.
-Ulaşıma yapılan bu fahiş zam derhal geri alınmalıdır.
diyoruz ve evine ekmek götürme kaygısı taşıyan milyonlarca emekçiye sesleniyoruz:

Salgını fırsat bilip haklarımıza, ekmeğimize karşı giriştikleri bu saldırılara geçit vermeyelim. Haklarımıza sahip çıkmanın yolu hep birlikte ve örgütlü mücadele etmektir.

Bu fırsatçılığa karşı sesimizi birlikte yükseltelim.''