TİP kurucu üyesi Hayri Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

TİP kurucu üyesi Hayri Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

TİP kurucu üyesi Hayri Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirmişti. Son yolculuğuna uğurlanan Erdoğan’ı cenaze töreninde ailesi, dostları ve yoldaşları yalnız bırakmadı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucu üyesi Hayri Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirmesi üzerine Antalya Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti.

Yaşamı boyunca sosyalizm mücadelesinin her alanında çeşitli görevler üstlenen Hayri Erdoğan, 40 yılı aşkın süre sosyalizm mücadelesi içinde yer almıştı.

Hayatının son zamanlarını 2018’de tekrar kurulan TİP’in kurucu üyesi olarak geçiren Hayri Erdoğan sonsuzluğa uğurlandı.

Kartal Cemevi’ndeki törenin ardından Tuzla Aydınlı Mezarlığı’ndaki törenle defnedilen Erdoğan’ı ailesi, dostları ve yoldaşları yalnız bırakmadı.

Törende konuşma yapan TİP Merkez Komitesi üyesi Yunus Başaran "Hayri yoldaşımızdan devrimci mücadelede ısrarı ve inatçılığı öğrendik. Bugün burada son nefesine kadar sosyalizm için mücadele eden Hayri yoldaşımızı sonsuzluğa uğurluyoruz. Ancak bu asla bir son değil. Hayri yoldaşımızın son ana kadar devrim için çarpan kalp atışları artık bizim kalbimizde atmaya devam ediyor ve sosyalistler bu topraklarda var olduğu sürece atmaya devam edecek. Hayri yoldaşımıza söz veriyoruz Sosyalizm düşünü gerçek kılacağız. Sosyalist iktidarı kuracağız" dedi.