TİP Konya İl Örgütü’nden mermer ocağında yaşanan iş cinayetine ilişkin açıklama

TİP Konya İl Örgütü’nden mermer ocağında yaşanan iş cinayetine ilişkin açıklama

Konya Meram’da bir mermer ocağında iki blok arasına sıkışarak yaşamını yitiren İlyas Köken için Türkiye İşçi Partisi (TİP) Konya İl Örgütü bir basın açıklaması yayınladı.

İleri Haber
Konya Meram’daki MRT mermer ocağında iki mermer blok arasına sıkışarak yaşamını yitiren İlyas Köken isimli işçi için, TİP Konya İl Örgütü bir açıklama yayınladı.

AKP iktidarı döneminde denetimsizlikler nedeniyle yüzlerce işçinin öldüğüne dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Gün geçmiyor ki iş cinayetlerine bir yenisi eklenmesin.
 

Ne yazık ki şehrimizde bir maden emekçisi arkadaşımız iş cinayetine kurban gitti.
 

AKP iktidarı sürecinde yüz binlerce maden emekçisi kötü çalışma koşulları, denetimsizlik ve ekipmanların yetersizliği gibi sebeplerle hayatlarını kaybetti.

Rant iktidarının milyonlarca lira vergi borçlarını sıfırladığı para babaları bugün devletin tüm kurumlarını dolarları ile satın almış durumdayken ne yazık ki işçi sağlığı ve iş güvenliğinden bahsetmek hayal oldu.
 

Türkiye İşçi Partisi iş kazalarına sebep olan katil patronların peşini bırakmayacak. Ne Soma ne Karaman ne Hendek ne de Konya’da yaşanan cinayetlerin üstü kapatılacak. Tedbirsizlik yüzünden yaşanan tüm iş cinayetlerinin failleri adalet önünde hesap verecek!
 

Eşit, adil ve güvenceli iş hayatında inat ediyoruz!