TİP Kocaeli İl Örgütü binası, Erkan Baş'ın katılımıyla açıldı

TİP Kocaeli İl Örgütü binası, Erkan Baş'ın katılımıyla açıldı

Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü binası açıldı. Açılışta konuşma yapan Erkan Baş, "Bu tabelayı asan, bu bayrağı asan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kocaeli İl Örgütü binası, TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş ve parti üyelerinin katılımıyla açıldı.

Kocaeli'nin İstiklal Caddesi, Kapanönü Çarşısı, Cebir İşhanı önündeki açılışa TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi Murat Kürekçi, CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu, HDP Kocaeli Eş Başkanları Mehmet Selim Akboğa ve Leyla Aygün, TÜM-BEL-SEN Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş ve SES Temsilcisi Murat Haratan da katıldı.

Açılışta konuşma yapan Erkan Baş, “Bütün baskı ve engellemelere rağmen Kocaeli'nde bu binanın açılması için partinin örgütlenmesi için dişinden tırnağından ayıran parti çalışmaları için seferber olan yoldaşlarımız var. Bütün bu faaliyetleri onlar örgütlüyorlar. Bize de açılış konuşması yapmak düşüyor. Bu tabelayı asan, bu bayrağı asan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Bu memleketin bir an önce bu karanlık iktidardan kurtulması lazım" diyen Baş, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"İster AKP deyin, ister saray rejimi deyin, ister Tayyip Erdoğan deyin... Türkiye tarihinin gördüğü en işçi düşmanı en yoksul düşmanı en patron sever iktidarıyla karşı karşıyayız. 'Memleketin yüzde 99’u ne yapıyorsa yapsın, bizim için önemli olan patronların servetine servet katmaktır' diyen, 'Türkiye’de kadınlar köle olsun, tarikatlar, cemaatler eliyle biz para kazanmaya devam edelim' diyen bir iktidara sahip olduk. Bütün halk düşmanı politikalara rağmen halk direnişine rağmen halen koltukta oturuyorsa bunun neden sürdüğüne ilişkin de bizim hem kendimize hem de topluma vermemiz gereken bir yanıt var. Türkiye İşçi Partisi bu soruya yanıt vermek için çıktı."

Erkan Baş, açılışın ardından Kocaeli İl Örgütü binasında parti üyeleri ve katılımcılarla sohbet etti.