TİP: KHK'lı başkanların mazbatasının verilmemesi halkın iradesine darbedir!

TİP: KHK'lı başkanların mazbatasının verilmemesi halkın iradesine darbedir!

Türkiye İşçi Partisi, sosyal medya hesabından yayınladığı bir açıklamayla, KHK'lı belediye başkanlarına mazbatasının verilmemesi için, "Halkın iradesine darbedir" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçilmiş belediye başkanlarına yönelik aldığı karara tepki tepki gösterdi.

YSK'nın OHAL döneminde, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu kuruluşlarından atılan belediye başkanlarına mazbata verilmemesi kararının 'halkın iradesine darbe' olduğunu söyleyen TİP'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Haklarında hiçbir suçlama ve mahkeme kararı bulunmayan, OHAL KHK’larıyla hakları gasp edilen ve seçimde YSK onayıyla aday olup halkın oylarıyla seçilen başkanların mazbatalarının verilmemesi halkın iradesine bir darbedir. Halkın iradesi hırsızlara ve hilebazlara boyun eğmeyecek!

YSK’nın bu hukuksuz ve faşizme özgü kararını lanetliyor, HDP’ye, adaylarına ve seçmenlerine yönelik darbeyi kabul etmiyor, iradesi gasp edilmeye çalışılan yurttaşlarımızla birlikte mücadeleye devam edeceğimizi ilan ediyoruz.