TİP İzmir İl Örgütü'nden  Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri'nde grevde olan işçilere ziyaret

TİP İzmir İl Örgütü'nden Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri'nde grevde olan işçilere ziyaret

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, Karabağlar Belediyesi Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri'nde grevde bulunan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

TİP İzmir İl Örgütü, Karabağlar Belediyesi Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri'nde toplu sözleşme sürecinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine greve çıkan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Karabağlar belediyesi Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri'nde  çalışan Dev Turizm İş Sendikası üyesi işçiler toplu sözleşme sürecinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 22 Şubat'ta greve çıktılar.

İşçiler asgari ücretin dahi altında ücret alırken belediye %20 zam teklifinde bulunuyor. İşçiler hiçbir sosyal yardım alamadıklarını önerilen bu zamla aile geçiminin mümkün olmadığını belirtiyorlar. İşçilerin belirttiği bir diğer husus geçen ay aldıkları maaşlara asgarî ücret zammının yansıtılmadığı. DİSK asgari ücreti 2800 lira olarak talep etmişti. İşçilerin talebi maaşların en azından bu düzeye çıkarılması.

Ziyarette, TİP İzmir İl Örgütü üyeleri işçilerin bu haklı mücadelesinin kazanımla sonuçlanması için her türlü desteği vereceğini ifade etti.