TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: Sedat Peker'in iddialarını araştıracak bir komisyon kuruyoruz

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: Sedat Peker'in iddialarını araştıracak bir komisyon kuruyoruz

Meclis'te komisyon kurulması önerisinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatan TİP Milletvekili Ahmet Şık, TİP’in bu iddiaları araştıracak bağımsız bir komisyon kuracağını duyurdu.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Ahmet Şık, TİP’in organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube'da yayınladığı videolarda dile getirdiği iddiaları araştıracak bağımsız bir komisyon kuracağını duyurdu.

Ahmet Şık, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in itiraflarıyla devlet-mafya ilişkilerinin bir kez daha ortaya çıkmasına ilişkin Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı.  Sedat Peker’in yayınladığı videolarla devlet-mafya ilişkisinin ifşa olması sonrası Meclis'te komisyon kurulması önerisinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Şık, TİP’in bu iddiaları araştıracak bağımsız bir komisyon kuracağını duyurdu. Komisyonun içinde gazetecilerin ve hukukçuların olduğunu bildiren Şık, "Hep birlikte tüm bu iddiaları araştırıp dört başı mamur bir rapor haline getirmeye çalışacağız" dedi.

Türkiye’nin birçok yerinde çok sayıda polisin Sedat Peker’e istihbarat akıttığını ifade eden Ahmet Şık, bu polislere çağrıda bulunarak belgeleri kurulacak bağımsız komisyona iletmelerini, bu belgeleri yayımlayacak gazetecilerin ve medyanın olduğunu ifade etti.

‘DAVUTOĞLU BELGELERİ ÇIKARSIN’

AKP’den ayrılarak Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu’nun AKP iktidarına karşı sadece ‘’aba altından sopa gösterdiğini’’ ifade eden Ahmet Şık, AKP iktidarındaki kirli işlerin belgelerini Davutoğlu’nun çıkarması gerektiğini fakat Davutoğlu’nun anlatmadığını söyledi. Davutoğlu’nun bu konulara ilişkin konuşmamasını da değerlendiren Şık, ‘’AKP’den kopan muhalefet Türkiye’nin toplumsal muhalefeti için bir şans ama Türkiye’nin geleceği için bir risk olduğunun kanıtıdır’’ dedi.