TİP İstanbul İl Örgütü: Tüm zamlar geri çekilsin

TİP İstanbul İl Örgütü: Tüm zamlar geri çekilsin

TİP İstanbul İl Örgütü, kentte bu sabahtan itibaren geçerli olan ulaşım zamlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, halkın belini bükecek zammın derhal geri çekilmesi gerektiği vurgulandı.

İleri Haber

TİP İstanbul İl Örgütü tarafından İstanbul’daki ulaşım zamlarına ilişkin yapılan açıklamada, “Görüyoruz ki despotluğu ayyuka çıkan da, sözde yurttaşa saygı duyan da sıra emekçinin hakkına gelince benzer davranıyor. Yöneticilerin ilk icraatı, yoksulluğu azaltacak politikalar üretmek yerine hep zam yapmak oluyor” denildi.

İstanbul’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapıldı. Bu sabahtan itibaren geçerli olan zamla ilgili Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İstanbullunun belini bükecek bu ulaşım zammı derhal geri çekilmelidir” ifadeleri kullandı.

“Tüm zamlar geri çekilsin” başlığıyla yapılan açıklama şöyle:

Bu sabah İstanbullu yurttaşlarımız toplu taşıma araçlarına bindiklerinde düne göre %35 daha fazla bilet parası ödediler. Bu fahiş zam ne ekonomik krizle mazur gösterilebilir, ne başka gerekçelerle.

İstanbullunun belini bükecek bu ulaşım zammı derhal geri çekilmelidir.

Emekçiye, emekliye enflasyonun altında zam reva görülürken hükümet ve belediyeler kol kola, elektriğe, doğalgaza, suya, ulaşıma %30-35 oranlarında zam yapıyor. İşçiler, emekçiler sefalet koşullarında yaşamaya mahkum ediliyor.

Zamlar için ekonomik kriz, artan maliyetler bahane ediliyorsa biz bu bahaneyi kabul etmiyoruz. Onların maliyeti arttıysa halkın maliyeti daha da arttı.

Görüyoruz ki despotluğu ayyuka çıkan da, sözde yurttaşa saygı duyan da sıra emekçinin hakkına gelince benzer davranıyor. Yöneticilerin ilk icraatı, yoksulluğu azaltacak politikalar üretmek yerine hep zam yapmak oluyor.

Oysa patronlardan, zenginlerden %35 vergi alsalar, yoksul emekçinin doğalgazına, elektriğine, biletine %35 zam yapmak zorunda kalmazlar.

Bir yanda ay sonunu zor getirenler, diğer yanda ilk fırsatta ulaşıma fahiş zam yapanlar.

Bir yanda “çocuklarım aç” diyerek intihar edenler, diğer yanda kendilerine kaçak saray inşa edenler.

Bir yanda deprem bölgesinde yaşayan, buna karşın hiçbir önlem alınmadığı için büyük risk altında bulunan yurttaşlar, diğer yanda yıkımdan başka bir şey getirmeyecek Kanal İstanbul projesine milyon dolarlar akıtanlar, proje arazilerinde şimdiden ucuza arsa kapatanlar.

Bizler çile çekerken kendileri sefa sürenler derdimize çare olamaz.

İşçilerin, emekçilerin, emeklilerin, öğrencilerin, gençlerin, kadınların, çocukların hakkını ancak onların partisi koruyabilir.

Söz veriyoruz, Türkiye İşçi Partisi’nin iktidarında tüm kamu hizmetleri bedava olacak.