TİP İstanbul İl Örgütü: Kentimizi yıllardır yağmalayan, yağmaladıkça saldırganlaşan bu düzeni değiştireceğiz

TİP İstanbul İl Örgütü: Kentimizi yıllardır yağmalayan, yağmaladıkça saldırganlaşan bu düzeni değiştireceğiz

Büyükada İskelesi'nde yer alan İBB'ye ait mekanı mahkeme kararına rağmen tahliye etmeyen TÜGVA'ya, polisler kalkan olmuştu.Yaşananlara ilişkin bugün açıklama yayımlayan TİP İstanbul İl Örgütü, "Kentimizi yıllardır yağmalayan, yağmaladıkça saldırganlaşan bu düzeni değiştireceğiz" dedi.

İleri Haber

AKP döneminde 10 yıllık bir sözleşme ile Türkiye Gençlik Vakfı'na devredilen (TÜGVA) Büyükada İskelesi'nin üst katındaki mekan, mahkeme kararıyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. Bir süredir tahliye için bekleyen İBB ekipleri ise dün iskeleye giderek ilemleri başlatmak istemiş ancak polisler tarafından engellenmişti.

Yaşananlar Ada'da yaşayan yurttaşarın da tepkisini çekmesine rağmen, polisin iskele binası önündeki nöbeti de sürüyor.

'KENTİMİZİ YILLARDIR YAĞMALAYAN BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü de 'Adalar İskelesi Adalılarındır!' başlığıyla, yaşananlara ilişkin bir açıklama yayımladı. 

Yapılan açıklamada "İBB’nin harekete geçmesi ile birlikte iktidarın, cemaat ve tarikatların; İBB ve Ada halkı karşısında tekmili birden hizaya geçmesi kısa sürdü. Biz bu yol arkadaşlığını, utanmaz yağmacılığı ve TÜGVA’ya kalkan olan kolluk kuvvetlerini tanıyoruz!" denilirken, "Öğrenciler, barınamıyoruz diye sokaklarda yatarken; kamu kuruluşlarına çökenlere, çöktüğü kamu kuruluşunu şahsi çıkarları için 3.kişilere devredenlere ve Ada halkına “siz kimsiniz?” diye parmak sallayanlara izin vermeyeceğiz" denildi.

Açıklama, "Kentimizi yıllardır yağmalayan, yağmaladıkça saldırganlaşan bu düzeni değiştireceğiz. Halka ait tüm varlıklar halkındır: Adalar iskelesi Adalılarındır!" sözleriyle sonra erdi.

'ADALAR İSKELESİ ADALILARINDIR'

TİP İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Büyükada iskelesi, 2005 yılında özelleştirme yüksek kurulunun ilgili kararına dayanılarak, Türkiye Denizcilik işletmesi ile İBB arasında yapılan protokol ile İBB’ye devredilmiş; Şehir Hatları A.Ş tarafından Büyükada iskelesinin üst kısmı 2018 yılında Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 10 yıllığına kiraya verilmişti.

İBB, 7 Şubat 2020 tarihinde Şehir Hatları A. Ş’ye bir yazı yazarak, Büyükada İskelesinin üst katının intifa sözleşmesine aykırı olarak 3. kişilere devredildiğinin tespit edildiğini, kira sözleşmesinin fesih edilerek bu alanın kendilerine teslim edilmesini talep etti. Bunun üzerine Şehir Hatları A.Ş, 21 Şubat 2020 tarihinde, TÜGVA ile olan kira sözleşmesini feshederek, bu alanının 28 Şubat 2020 tarihine kadar tahliye edilmesine ve İBB’ye teslim edilmesine karar verdi. Alanın belirtilen zaman aralığında TÜGVA tarafından tahliye edilmemesi üzerine, İBB tahliye sürecini başlattı.

İBB’nin harekete geçmesi ile birlikte iktidarın, cemaat ve tarikatların; İBB ve Ada halkı karşısında tekmili birden hizaya geçmesi kısa sürdü. Biz bu yol arkadaşlığını, utanmaz yağmacılığı ve TÜGVA’ya kalkan olan kolluk kuvvetlerini tanıyoruz! Öğrenciler, barınamıyoruz diye sokaklarda yatarken; kamu kuruluşlarına çökenlere, çöktüğü kamu kuruluşunu şahsi çıkarları için 3.kişilere devredenlere ve Ada halkına “siz kimsiniz?” diye parmak sallayanlara izin vermeyeceğiz.

Kentimizi yıllardır yağmalayan, yağmaladıkça saldırganlaşan bu düzeni değiştireceğiz. Halka ait tüm varlıklar halkındır: Adalar iskelesi Adalılarındır!"