TİP heyeti ve HDP'li vekillerden grevdeki Maltepe Belediyesi işçilerine ziyaret: 'Kimden gelirse gelsin hak gaspına karşı mücadele meşrudur'

TİP heyeti ve HDP'li vekillerden grevdeki Maltepe Belediyesi işçilerine ziyaret: 'Kimden gelirse gelsin hak gaspına karşı mücadele meşrudur'

Ziyarette bir konuşma yapan Barış Atay, işçilerin direnişini selamlarken, meşru hak arayışlarını desteklemek için işçilerin yanında olduklarını ifade etti.

İleri Haber

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve parti heyeti ile HDP’li vekiller Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm, grevdeki Maltepe Belediyesi işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Burada işçilere seslenen Barış Atay, “Kimden gelirse gelsin hak gaspına karşı mücadele meşrudur. Karşımızda kimin olduğuna bakmaksızın sizlerin yanında durmak da bizim görevimizdir” dedi.

İstanbul'da Kadıköy ve Ataşehir'in ardından Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri (Genel-İş) Sendikası ile Maltepe Belediyesi arasında 1500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler dün greve başlamıştı.

Gülsuyu semtindeki Maltepe Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi'nde toplanan Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi işçiler, 24.00 itibarıyla "Bu iş yerinde grev var" yazılı pankartı bina girişine asmıştı.

DİRENEN İŞÇİLERE DAYANIŞMA ZİYARETİ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay öncülüğündeki parti heyeti ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm işçilere bugün dayanışma ziyaretinde bulundu.

‘KİMDEN GELİRSE GELSİN HAK GASPINA KARŞI MÜCADELE MEŞRUDUR’

Burada bir konuşma yapan Barış Atay, işçilerin direnişini selamladı. Meşru hak arayışlarını desteklemek için işçilerin yanında olduklarını ifade eden Atay, “Kimden gelirse gelsin hak gaspına karşı mücadele meşrudur. Karşımızda kimin olduğuna bakmaksızın sizlerin yanında durmak da bizim görevimiz. Bundan sonra alacağınız her kararda, kararın öncelikle size ait olduğunu bilerek yanınızda duracağımızdan, bir adım geri atmayacağımızdan emin olabilirsiniz. Umarım bu dayanışmamız, sizlerin haklarını alabilmeniz için yardımcı olur. O zamana kadar omuz omuza direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Ziyaret esnasında alanda sık sık “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı.