TİP heyeti Sinop'ta: 'Bu zor günleri birlikte  atlatacağız'

TİP heyeti Sinop'ta: 'Bu zor günleri birlikte atlatacağız'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve TİP Bilim Kurulu heyeti, sel felaketinin vurduğu Sinop merkezinde ve Ayancık’ta evleri ve dükkanları zarar gören yurttaşlarla bir araya geldi.

İleri Haber

Batı Karadeniz’i vuran sel felaketinin ardından yurttaşlarla dayanışmak için bölgede bulunan TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve TİP Bilim Kurulu üyelerinden oluşan heyet Sinop’ta.

Ayancık'ta yıkımın boyutunun büyük olduğu mahalleleri ziyaret eden heyet, ardından Ayancık Belediye Başkanı Sn. Hayrettin Kaya ile görüşerek, afet bölgesindeki temel ihtiyaçlara dair bilgiler aldı. Heyet İleri Haber’e, bölgedeki en önemli ihtiyaçların enkazı ve selin bıraktığı çamuru kaldırmak için el arabası, kazma-kürek, çizme ve sık yaşanan elektrik kesintilerine karşı jeneratör olduğunu aktardı.

Ayancık’taki ziyaret ve değerlendirmelerinin ardından afette büyük zarar gören Babaçay köyüne giden heyet, en çok kaybın olduğu bölgede onlarca evin tamamen yıkıldığını bildirirken, afetzedeler için hazırlanan konteyner evlerin yine afet bölgesine konmasının da tehlike yarattığına dikkat çekti.