TİP Hatay Milletvekili Barış Atay  direnişteki TARİŞ işçilerini ziyaret etti

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay direnişteki TARİŞ işçilerini ziyaret etti

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan TARİŞ işçilerini direnişlerinin 99. gününde TİP Hatay Milletvekili Barış Atay ziyaret etti.

İzmir’de TARİŞ fabrikasında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten atılan TARİŞ işçileri direnişinin 99. gününde TİP Hatay Milletvekili Barış Atay tarafından ziyaret edildi.

Ziyaretin ilk dakikalarında işçiler Barış Atay'a TARİŞ direnişi hakkında bilgi verdi. İşçiler 99 gün boyunca devam eden direnişi, fabrikadaki son durumu anlattılar. 

Barış Atay, Erkan Baş gibi milletvekillerinin işçi direnişlerine güç verdiğini, seslerini yükselttiklerinden bahseden direnişteki TARİŞ işçileri Türkiye'de son dönemlerde işçi direnişlerinin arttığını, daha fazla gündem yapılması gerektiğini belirttiler. 

TARİŞ işçileri Barış Atay ve Erkan Baş'ın yer aldığı diğer işçi direnişleri hakkında bilgi aldılar. 

Son olarak Barış Atay'la AKP döneminde sinema ve tiyatro sektörünün geldiği noktayla ilgili sohbet ettiler.

NE OLMUŞTU?

İzmir Çiğli AOSB’de Tariş Zeytinyağı  fabrikasında, Gıda-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için 7 işçi işten çıkarıldı. İşçilerin bir kısmı Tariş’in ortağı, bir kısmının da babaları ve akrabaları ortak olmasına rağmen fabrikada sendikayı engellemek için kendi ortaklarını bile işten çıkarmaktan tereddüt etmeyen Tariş yönetimi sendikalı oldukları için 7 işçiyi işten çıkardı.