TİP Hatay İl Örgütü, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz'ı mezarları başında andı

TİP Hatay İl Örgütü, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz'ı mezarları başında andı

TİP Hatay İl Örgütü, Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz'ı mezarları başında andı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay İl Örgütü, Gezi Direnişi'nin 7. yıl dönümünde, eylemler sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz'ı mezarları başında andı. 

Anmada yapılan açıklamada "Gezi Direnişi eşitsizliğe, adaletsizliğe, baskıya, şiddete, sömürüye, doğanın talanına karşı en görkemli direnişimiz, en haklı isyanımızdı" ifadelerine yer verildi.

"7 yıl önce Antakya üç fidanını yitirdi: Abdullah Cömert, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz. Polis tarafından katledilmişlerdi. Bugün gençlerimizi TİP olarak mezarları başında andık" denilen basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Bugün bundan tam yedi yıl önce Taksim Gezi Parkıyla başlayıp tüm ülkeye yayılan, Türkiye halklarının tarihinin apak sayfalarında yer alan Gezi Direnişi'nin yıldönümü. 

Gezi Direnişi eşitsizliğe, adaletsizliğe, baskıya, şiddete, sömürüye, doğanın talanına karşı en görkemli direnişimiz, en haklı isyanımızdı. 

Bu sadece bir ağaç meselesi değildi şüphesiz. Kendini bir kesimin başbakanı, diğerlerini düşman gören bir anlayışa isyandı. AKP’nin buyurgan ve otoriter politikalarına karşı bir başkaldırıydı. Yaşam tarzlarına karışmaya bir itirazdı. İnsanların aşağılanmasına, onurların çiğnenmesine karşı bir haykırıştı. Demagojilerle, manipülasyonlarla insanların beyinleriyle alay edilmesine karşı bir çığlıktı. 

Bu, on bir yıllık iktidarları boyunca hem içte hem de dışta AKP’nin uygulamış olduğu yanlış politikalarının ve “küstah” üslubunun yarattığı bir sonuçtu.

Bu, biraz Roboski’ydi, Reyhanlı’ydı, Suriye’ydi… Bu, biraz nükleer enerjiye, neoliberal politikalara, toplum mühendisliğine, aşağılayıcı üsluba, işsizliğe, emek düşmanı politikalara karşı ortak bir çığlıktı. Farklı sorunların, farklı sıkıntıların ortaklaşmasıydı. 

7 yıl önce Antakya üç fidanını yitirdi: Abdullah Cömert, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz. Polis tarafından katledilmişlerdi. Bugün gençlerimizi TİP olarak mezarları başında andık. 

7 yıl önce Gezi'deydik. Bugün de #Gezideyizbiz.

TİP Hatay İl Örgütü