TİP: Halkımızı Kanal İstanbul talan projesine karşı itirazları güçlendirmeye çağırıyoruz

TİP: Halkımızı Kanal İstanbul talan projesine karşı itirazları güçlendirmeye çağırıyoruz

TİP'ten yapılan açıklamada yurttaşlar, Kanal İstanbul projesine itiraz etmeye çağrıldı. Çağrıda, "İstanbul ve çevresinin ekolojik yıkıma sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Dayanışmayla kazanacağız" denildi.

İleri Haber

AKP’nin ‘mega’ rant projesi Kanal İstanbul’un iptaline yönelik başvurularla ilgili TİP tarafından yapılan açıklamada, “Tüm halkımızı bu rant ve yıkım projesine itirazını iletmeye çağırıyoruz” denildi.

Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 23 Aralık’ta kabul edilmişti. 10 gün boyunca askıda kalacak raporun yurttaşların görüş, eleştiri ve itirazlarına açık olacağı açıklanmıştı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından konuya ilişkin bugün yapılan çağrıda, “Kanal İstanbul, bölgenin coğrafi yapısını kökten ve geri dönülmez biçimde değiştirecek, bilim insanlarının ve kentte yaşayanların tüm itirazlarını görmezden gelen bir tek adam projesidir” ifadeleri kullanıldı.

TİP’in çağrısı şu şekilde:

“İstanbul ve çevresinin ekolojik yıkıma sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Dayanışmayla kazanacağız.

İstanbul halkını, kenti ve bölgeyi geri dönülmez biçimde değiştirecek Kanal İstanbul talan projesine karşı itirazları güçlendirmeye çağırıyoruz. İtiraz dilekçelerimizle 27 Aralık 14.00 Ataşehir,  30 Aralık 14.00 Beşiktaş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'nde buluşuyoruz."

BAŞVURULAR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜKLERİNE

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne dilekçeyle başvurarak yapılabilen itirazlar, ilgili kurumlara faks göndererek ya da CİMER üzerinden de yapılabiliyor.