TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan grevdeki Nedex Kimya işçilerine ziyaret

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan grevdeki Nedex Kimya işçilerine ziyaret

10 gündür grevde olan işçilere bugün TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki partililerce bir dayanışma ziyareti gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Baş, ardından grev çadırında işçilerle sohbet etti.

İleri Haber

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki partililer, TİS görüşmelerinden sonuç alınaması üzerine greve çıkan Nedex Kimya işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Burada bir konuşma yapan Baş, “Emekçilerin haklarına çökerek dünyanın en zenginleri listesine giriyorlar, emekçileri açlığa, yoksulluğa mahkum etmeye çalışıyorlar. İşte patronların iktidarı budur” dedi.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren ve Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası’nın (Petrol-İş) örgütlü olduğu Nedex Kimya fabrikasında 6 aylık toplu iş sözleşmesi (TİS) döneminde görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 17 Haziran’da greve çıkmıştı.

10 gündür grevde olan işçilere bugün Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki partililerce bir dayanışma ziyareti gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Baş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde Türkiye’den 40 kişinin dünyanın en zenginleri listesine girdiğini hatırlatarak, “Emekçilerin haklarına çökerek dünyanın en zenginleri listesine giriyorlar, emekçileri açlığa, yoksulluğa mahkum etmeye çalışıyorlar. İşte patronların iktidarı budur” ifadelerini kullandı.

'HER YASA İŞÇİNİN GIRTLAĞINA ÇÖKMEK İÇİN'

Milletvekilliği görevini bu ülkenin emekçileri ve yoksul halkı adına üstlendiğini dile getiren Baş, emekçilerin sesini Meclis’te duyurmak için çalıştıklarını söyledi. Yasaların Meclis’te değil, TÜSİAD, MÜSİAD ve Saray’da yapıldığını dile getiren Baş, “Her yasayı işçinin gırtlağına çökmek için çıkarıyorlar” dedi.

Ziyarette sık sık “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları atıldı.

Baş, konuşmalar sonrası grev çadırında işçilerle çay içerek sohbet etti.