TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a gönderilen gökkuşağı bayrağına el konuldu: 'Umarım bunu eşitliğin, özgürlüğün bir simgesi olarak asarlar'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a gönderilen gökkuşağı bayrağına el konuldu: 'Umarım bunu eşitliğin, özgürlüğün bir simgesi olarak asarlar'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a gönderilen gökkuşağı bayrağına Meclis girişinde el konuldu. Baş, "Umarım bunu eşitliğin, özgürlüğün bir simgesi olarak asarlar" dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada bir yurttaşın kendisine gökkuşağı bayrağı gönderdiğini ve bu bayrağa Meclis girişinde el konulduğunu söyledi.

Basın toplantısı öncesi bayrağı alabilmek için Meclis personeliyle tartışan Baş, "Suç işliyorsunuz, bir vekile gelen pakete nasıl el koyabiliyorsunuz. Paketim nerede, kim aldı?  Yaptığınızın suç olduğunu siz de biliyorsunuz" dedi.

Meclis'te birçok AKP bayrağı olduğunun altını çizen Baş, "Bütün grup toplantılarında AKP bayrağı sallanıyor" ifadelerini kullandı.

Baş Meclis'te düzenlediği basın toplantısında ise şunları kaydetti:

"Henüz bir saat kadar önce bir yurttaşımız bize gökkuşağı bayrağı gönderdi. Bu bayrağa TBMM kapısında el konuldu. Şu anda Meclis İdare Amirliği tarafından soruşturma delili olarak tutuluyor. TBMM’nin artık bir gökkuşağı bayrağı var. Umarım bunu eşitliğin, özgürlüğün bir simgesi olarak asarlar."