TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Trump ve AKP arasındaki ilişki şiir gibi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Trump ve AKP arasındaki ilişki şiir gibi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) haftalık olağan basın toplantısını düzenledi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın düzenlediği toplantıda emeklilikte yaşa takılanların sorunları, Berkay Ustabaş’ın tutukluluk durumu, ABD Başkanı Donald Trump’ın son açıklamaları ve Leyla Güven’in açlık grevine değinildi. Ayrıca Öykü Arin ve tüm lösemili çocuklar için de çağrıda bulunuldu.

İleri Haber - Ankara

Türkiye İşçi Partisi haftalık olağan basın toplantısında konuşan İstanbul Milletvekili ve Genel Başkanı Erkan Baş, AKP iktidarı döneminde en ciddi yozlaşmanın, çürümenin, iktidara biatın yaşandığı alanlardan biri olarak hukuk alanını işaret etti. Baş ayrıca emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yasa önerisinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşüleceğini ve TİP olarak bu mücadelenin takipçisi ve temsilcisi olacaklarını söyledi.

‘BERKAY’IN SUÇU KİTAP OKUMAK’

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş’ın bir süredir hukuksuz bir şekilde tutsak edildiğini söyleyen Baş, Berkin Elvan’ın cenazesine katılmanın ve evlerde sol içerikli yayınların bulunmasının suç olmadığını belirtti. “Sol bu ülkenin ve ezilen dünyanın onurudur” diyen Baş, “Kimse kusura bakmasın; AKP-MHP’nin ağababaları Abdülhamitler, Kenan Evrenler, Adolf Hitlerler kitap yakarken biz o kitapları koruyorduk. Elbette evimizden de çıkacak, çantamızdan da çıkacak, cebimizden de çıkacak” dedi.

‘LEYLA GÜVEN’İN GREVİ PARLAMENTONUN SORUMLULUĞUNDADIR’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri milletvekili Leyla Güven’in 69 gündür açlık grevinde olduğunu belirten Baş, halkın oylarıyla temsilci olarak seçtiği bir milletvekilinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir üyesinin direnişinin, talebinin görmezden gelinemeyeceğini ifade etti. Baş konuşmasında “Leyla Güven’in talebinin savunulması ve siyasi haklarının korunması, iktidar saldırıyorsa muhalefetin direnişine konu olması gereken bir meseledir” dedi. Baş ayrıca sorumluluğun tüm parlamentoya ait olduğunu da ekledi.

KAYSERİ’DE VAMPİR SEÇMEN

Binali Yıldırım’ın anayasanın açık hükmüne rağmen istifa etmediğini ve mecliste bu durum karşısında muhalefet partilerinin sessiz kaldığını ifade eden Baş, yaklaşan seçimlerle ilgili olarak son bir kaç günde yaşananlara dikkat çekti. Erkan Baş, Kayseri’de 165 yaşında bir seçmenin ‘ilk kez’ oy kullanacağı, soyadı olmayan Zülfü ve Ayşe adlarında ve 148 ile 149 yaşlarındaki iki kişinin seçmen listesinde yer aldığı, Çankırı'nın Orta ilçesinde 8 bin seçmen sayısının 16 bine çıktığı, Hatay'da ilk kez 16 bin Suriyelinin oy kullanacağı, Hakkâri merkezde 1108 seçmenin tek bir adrese kaydedildiği, Iğdır Polis Misafirhanesi’ne 374 kişinin kaydının yapıldığı, Ağrı Doğubayazıt ilçesinde bir evde 190 kişinin olduğu bilgilerini paylaştı.

‘TRUMP'IN SÖZLERİ KABUL EDİLEMEZ’

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz" şeklindeki sözlerine de değinen Baş, bu söylemlerin kabul edilemeyeceğini söyledi. Baş, “‘Mahvederiz’ şeklinde provokatif açıklamalar, Erdoğan'ın altı boş söylemlerine zemin hazırlamakta, aslında Suriye'de ABD'yle kol kola ilerleyen politikayı örtmektedir. AKP’nin dediği gibi aralarındaki ilişki ‘şiir gibi’ sürüyor. Öte yandan, aynı açıklamada geçen ‘tampon bölge’ vurgusu ve daha sonra Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin gelen bilgiler, Saray rejimi ile Beyaz Saray arasındaki ilişkilerin tıkırında olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

ÖYKÜ ARİN VE TÜM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇAĞRI

Baş son olarak Öykü Arin ve tüm lösemili çocuklar için bir çağrıda bulundu. “Hepimizin yapması gereken bir görev var: Öykü Arin gibi ilik nakli bekleyen lösemi, lenfoma, talasemi hastası binlerce çocuğu ve insanı hayatta tutacak olan, aramızdaki kahramanları bulmalıyız, tüm vatandaşlarımızı, en yakın Kızılay Kan Merkezi'ne giderek kök hücre bağışçısı olmaya çağırıyorum.” dedi.