TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Önce İstanbul’u sonra iktidarı kaybedecekler

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Önce İstanbul’u sonra iktidarı kaybedecekler

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te basın açıklaması düzenledi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında İstanbul seçimlerine dair değerlendirmelerde bulunan Erkan Baş, AKP iktidarının çabalarının nafile olduğunu ve Türkiye halklarının artık yalana, tehdide karşı diz çökmediğini söyledi.

“Yalancının mumunun yatsıya varmadan söndüğü bir dönemi, bir halk uyanışını, büyük bir direnişi yaşıyoruz.Türkiye’de kaostan da, Amerika’dan, İsrail’den de kurtulmanın yolunun AKP’den kurtulmak olduğunu bilen bir bilinçli halk var artık.” şeklinde konuşan Baş, “AKP ve Saray için deniz bitti” dedi.

“Önce İstanbul’u sonra iktidarı kaybedecekler” ifadelerini kullanan TİP Genel Başkanı, ayrıca iş cinayetlerine ve Kocaeli Çayırova’da yaşanan ve 6 işçinin hayatını kaybettiği söylenen yangına da değindi.

Baş’ın basın toplantısından bazı bölümler şöyle:

'NE YAPARLARSA NAFİLE, BÜYÜK HALK DİRENİŞİNİ YAŞIYORUZ'

“Biliyorsunuz Türkiye ‘biz varsak istikrar var’ diye maval okuyan AKP’yi sürekli biçimde yalanlayan seçimler yaşıyor.

Başbakan olmak için seçim yapıyorlar olmuyor, halkın cebini değil ayakkabı kutularını dolduruyorlar. Tek adam rejimi kurmak için sandık kuruyorlar yetmiyor, yetmeyince oyları çalıyorlar yine olmuyor. Bir daha seçim yapıyorlar kaybediyorlar yine olmuyor.

Kaybettikleri seçimi gasp edip, ‘beni seçmezsen kabul etmiyorum, ortalık karışır’ diye halkı tehdit ediyorlar ancak halkımız da diz çökmüyor.

Bugüne kadar istikrar diyerek kaos yaratıp, savaş çıkarıp, baskı uygulayıp ayakta kalmaya çalıştılar. Ancak şimdi Türkiye’ye bakınca bunların da artık tutmadığını AKP ve Saray için denizin bittiğini görüyoruz.

Ülkemiz 12 gün sonra, belki sadece İstanbul’da yapılacak gibi görünen, ancak tüm Türkiye’nin kaderine etki edecek bir seçim daha yaşayacak.

İster İçişleri Bakanı her yeri didik didik arayıp halkı tehdit etsin.İster AKP il başkanları, köşe yazarları veya türlü türlü yobaz çıkıp dilediği kadar ‘onlar kazanırsa, şöyle olacak, Pontus kazanacak, Amerika kazanacak, kaos gelecek’ desin. İsterse bugüne kadar katlettikleri, yok saydıkları, ‘defol’ dedikleri Kürt emekçilere şirin görünmeye çalışsınlar.

Ne yaparlarsa yapsınlar nafile, Yalancının mumunun yatsıya varmadan söndüğü bir dönemi, bir halk uyanışını, büyük bir direnişi yaşıyoruz.”

'TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ’NİN TAVRI AÇIKTIR'

“Türkiye’de kaostan da, Amerika’dan, İsrail’den de kurtulmanın yolunun AKP’den kurtulmak olduğunu bilen bir bilinçli halk var artık. Emekçiler, gençler, oy verenler Saraylarda şatafat içinde yaşayanlara, belediyelerden şirketlerine milyar dolarlar aktaranlara karşı, asgari ücretle yaşayan, haksız yere fabrikasından, okulundan atılan, karakollarda işkence yapılan insanların hakkını savunacak.

Ve önce İstanbul’u kaybedecekler, sonra iktidarı…

Türkiye İşçi Partisi’nin daha önce olduğu gibi, 12 gün sonra İstanbul’da yapılacak seçimde de duruşu ve tavrı açıktır. Türkiye için bir gelecek kuracaksak önce AKP’den kurtulacağız. Halkın gasp edilen oy hakkını savunacağız.”

‘ÖLEN İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ DEĞİL’

Kocaeli Çayırova’da yaşanan yangına ve işçilerin hayatını kaybettiğine de değinen Baş, “Bu çok acı bir olay” ifadelerini kullanarak, yangında ölen işçilerin kimlikleri olmadığı için isimlerinin bilinmediğini, patronun AKP’li olmasından dolayı da suçun örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi.

“Bu öyle bir olay ki içinde emekçiye düşman olan neyi ararsanız var. Irkçılık var, sömürü var, kölelik var, suçu örtbas etme var, iktidara yakın olana kıyak var, katliam var.

Altı işçi yangında öldü ve ne yazık ki bu işçilerin isimleri dahi henüz bilinmiyor. Niye biliyor musunuz? Çünkü bu işçilerin kimlikleri yok. Çünkü bu fabrikada çalışan işçiler Afganistan ve Suriye göçmeni yoksul insanlar.

Ve bu kadarla bitmiyor, basına yansıyan ve yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre iş yeri sahibi iktidar partisi üyesi. Patron AKP’li olduğu için iş yeri denetimlerinin yapılmadığını öğreniyoruz.

AKP döneminde suçu örtbas etme yöntemi olarak sıkça kullanılan yayın yasağı gündeme geliyor. Kamuoyuna sağlıklı bilgi ulaştırılması engelleniyor.”