TİP Genel Başkanı Erkan Baş Maltepelilerle buluştu: ‘Bunlar gitmez ama biz gönderebiliriz’

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Maltepelilerle buluştu: ‘Bunlar gitmez ama biz gönderebiliriz’

Maltape Halk Buluşması’nda konuşan Erkan Baş, ¨Korkarsak kaybederiz. Kim bir hak alma mücadelesi veriyorsa onun kendisini yalnız hissetmemesini sağlamamız lazım. Bu olursa hiç kimse korkmaz¨ dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TİP Maltepe İlçe Örgütü’nün düzenlediği Maltepe Halk Buluşması'nın konuğuydu. Etkinlikte konuşan Baş, ¨Biz onlardan daha güçlüyüz ve biz gönderebildiğimiz anda gitmeme şansları yok¨ dedi.

Beşçeşmeler Meydanı’nda yapılan etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Burada Maltepelilerin sorularını da yanıtlayan Baş’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

‘KORKARSAK KAYBEDERİZ’

¨Bu iktidarın, iktidarını devam ettirmesi için bizim hata yapmamız lazım. ‘Bitti bu iş, ilk seçimde gittiler’ deyip evlerimize çekilirsek başımıza bela olabilirler. Herkes, hepimiz sorumluyuz.

Bizim üzerimize gelecekler. Her ağzını açanı gözaltıyla, tutuklamayla, polis copuyla, gazıyla, elindeki tüm kuvvetleri kullanarak bizi tehdit edecekler. Korkarsak kaybederiz. Peki korkmamak için ne yapmamız lazım? Kim haksızlığa uğruyorsa onun yanında olmamız lazım. Kim bir hak alma mücadelesi veriyorsa onun kendisini yalnız hissetmemesini sağlamamız lazım. Bu olursa hiç kimse korkmaz. Yan yana gelirsek mücadeleyi gün gün, saat saat ve hep birlikte örgütleyebilirsek hiç kimsenin korkmasına neden olmaz ve biz bu iktidardan kurtuluruz.

‘BUNLAR GİTMEZ AMA BİZ GÖNDEREBİLİRİZ’

‘Bunlar kaybetse de gider mi’ kaygıları olanlar vardır. Bunlar gitmez ama biz gönderebiliriz. Biz onlardan daha güçlüyüz ve biz gönderebildiğimiz anda gitmeme şansları yok. Kendileri gitmemek için ellerinden gelen her şeyi yapsınlar ama biz göndereceğiz.¨

DAHA FAZLA