TİP Genel Başkanı Erkan Baş Kozyatağı Mahallesi halkıyla buluştu

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Kozyatağı Mahallesi halkıyla buluştu

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Kozyatağı Mahallesi'nde bir halk buluşmasına katıldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan Kozyatağı Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlarla bir araya geldi. Erkan Baş, yurttaşlara 'doğruyu birlikte güçlendirme' çağrısı yaptı.

Kozyatağı Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğin amacının "Hep birlikte nasıl daha iyi yaparız" düşüncesinin olduğunu belirten Baş, "Kozyatağı Mahallesi'nin genel sorunlarını beraber konuşalım, 
AKP’nin gideceğinin yanında, nasıl gideceğini de konuşalım, buraya doğru hareket edelim" ifadelerini kullandı.

'SİYASETİ TEMİZ İNSANLAR YAPMALI'

'Siyaseti kötü insanlar yaptığı sürece kötü bir şey olarak kalır" diyen Baş, "Biz 'Siyaseti temiz insanlar yapmalı, ekmeği için çalışmak zorunda olanlar yapmalı' diyerek yola çıktık. Biz siyasetle ilgilenmedikçe çocuklarımız okula gidemiyor. Kamu hastaneleri özelleştiriliyor. Birileri size sizi ben kurtaracağım diyorsa yalan söylüyordur. 'Bizi', kendimiz kurtaracağız. Ancak bizler siyasetin merkezinde konumlanırsak o zaman Türkiye’nin kurtuluşuna giden yola çıkmış oluruz" dedi.

'HAK HUKUKTAN YANA KİM VARSA ONUN DA VEKİLİYİZ'

TİP'in Meclis'teki iki vekili olarak amaçlarının, çıkartılmak istenen 'halk düşmanı yasaları' engellemek ve bu yasaları halka duyurmak olduğunu söyleyen Erkan Baş, "Bizler sadece Türkiye İşçi Partililerin milletvekili değiliz. Bizi kabul ederlerse, hak hukuktan yana kim varsa onların da milletvekiliyiz. Bir yerde halk örgütleniyorsa, biz onların sözüne güvenir ve onların yanında oluruz. Türkiye’de herkes aynı sorunları yaşıyor, aynı yanlışı yapmayalım. Biri bizi kurtarsın diye beklemeyelim, beraber sorunlarımız karşısında mücadele edelim" çağrısında bulundu.

'DOĞRUYU BERABER GÜÇLENDİRELİM'

Yaptığı konuşmanın ardından mahallelirin sorularını yanıtlayan Erkan Baş, "Meclisten çözüm beklenir mi?" sorusuna, "Mecliste çözüm yok arkadaşlar. Açık söyleyeyim 2 yılı geçti, parlementoda kendimi işe yarar hissettiğim iki yasa görüşmesi oldu. Doktorlara zorunlu tutulan "Güvenlik Soruşturması Yasası"nı engellediğimizde ve Soma’da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği davada mücadele eden işçi ve ailelerinin kazandığı davada kendimi işe yarar hissettim. Bu iki davanın da ortak özelliği, sokakta da bunun mücadelesinin veriliyor olması" yanıtını verdi.

"Doğru olanı yapmaktan vazgeçmemeliyiz" diyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, sözlerini "bizim bugün yapmamız gereken doğru bildiğimizi buradaki ortak akılla beraber bulmak sonrada yalnız kalsak bile doğru olanı yapmaktan vazgecmemeliyiz. Bizim çağrımız: Doğruyu birlikte oluşturalım, onu beraber güçlendirelim" diyerek noktaladı.