TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kaş'ta halk buluşması düzenledi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kaş'ta halk buluşması düzenledi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki parti heyeti, Antalya İl Örgütü’nün “Bir Yol Var” kampanyası bünyesinde düzenlediği bir dizi etkinlikte Kaş halkıyla buluştu.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) “Bir Yol Var” kampanyası ve bu kampanya kapsamındaki Türkiye turu hız kesmeden devam ediyor. Turun bugünkü ayağında TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile parti heyeti Antalya’nın Kaş ilçesinde halk buluşması düzenledi.

ÇGD’YE ZİYARET

Baş ve beraberindeki parti heyetinin ilk durağı Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi oldu. Burada basın emekçileriyle bir araya gelen Baş, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Ardından Erkan Baş ve parti yetkilileri, Yener Ulusoy Bulvarı ve Hasan Subaşı Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Baş günün son etkinliğinde Kaş Belediyesi Konferans Salonu’nda halk buluşması ve ardından “Yaşamak İçin Sosyalizm” kitabının imza gününü gerçekleştirdi.

'ÜÇÜNCÜ İTTİFAKI MUHALEFET PASTASINDAN BİR DİLİM ALMAK İÇİN ÖNERMİYORUZ'

Halk buluşmasında seçim gündemine değinen TİP Genel Başkanı, 3. bir ittifak arayışıyla ilgili olarak “3. ittifak emekçileri; kadınları, gençleri, LGBTİ+’ları, toplumun ezilen tüm kesimlerini hem birleştirip hem de siyasi özne yapmanın tek yolu. AKP, 3. ittifakla beraber tamamen yeniliyor. Biz muhalefet pastasından bir dilim alalım diye 3. ittifakı önermiyoruz, AKP’yi yenmemizin tek yolu bu” ifadelerini kullandı.

HALK İTTİFAKI ÇAĞRISI

Baş, Türkiye’deki sosyalistlere bir “Halk İttifakı” bünyesinde bir olma çağrısını yineledi:

“İktidar her rejimde var, demokrasi muhalefetin olduğu rejimlerde var. Türkiye’deki katliamlarla hesaplaşmaya başladık diyelim; 3. adımda karşımıza Davutoğlu çıkacak, nasıl hesaplaşacaklar? 6 tane parti oturmuş anayasa toplantısı yapıyor, içlerinde bir tane kadın yok. Onların hayalini kurduğu Türkiye bizim Türkiyemiz değil. Bütün sol sosyalist güçlere çağrı yapıyoruz, gelin hep beraber bir Halk İttifakı kuralım.”

Erkan Baş ve parti heyetinin programı yarın da (21 Kasım Pazar) Antalya’da il örgütünün düzenleyeceği etkinliklerle devam edecek.