TİP Genel Başkanı Erkan Baş: İnsanlar felaketlerin acılarını sarmaya çalışırken, TBMM Ahlat’taki kaçak sarayı akladı!

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: İnsanlar felaketlerin acılarını sarmaya çalışırken, TBMM Ahlat’taki kaçak sarayı akladı!

AKP tarafından verilen kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda oylanarak, kabul edildi. Daha önce konuyu birçok defa gündeme getiren TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise bu gelişmeye Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

İleri Haber

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Ahlat’ta kaçak inşaatı süren Cumhurbaşkanlığı Sarayı için AKP’nin verdiği teklifin Meclis’te kabul edilmesine ilişkin “İnsanlar açlıktan, yoksulluktan yaşamlarına son verirken, yaşadıkları felaketlerin acılarını sarmaya çalışırken, Suriye’de iktidarın yanlış politikaları nedeniyle can verirken TBMM Ahlat’daki kaçak inşaatı akladı!” dedi.

Ahlat’taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına rağmen kaçak inşaata yasal kılıf giydirme amaçlı AKP tarafından verilen kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda oylanarak, kabul edildi. Daha önce konuyu birçok defa gündeme getiren Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ise bu gelişmeye Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Baş, paylaşımında İnsanlar açlıktan, yoksulluktan yaşamlarına son verirken, yaşadıkları felaketlerin acılarını sarmaya çalışırken, Suriye’de iktidarın yanlış politikaları nedeniyle can verirken TBMM Ahlat’daki kaçak inşaatı akladı! Ahlat’da da bir sarayları olacak!” ifadelerini kullandı.

AHLAT BELEDİYE BAŞKANI 'CUMHURBAŞKANIMIZA BİR GÜZELLİK YAPALIM' DEMİŞ

[ih2]

Baş, geçen hafta Meclis’te düzenlediği basın toplantısında da şunları söylemişti:

“Durum çok vahimdir. Meclis tutanaklarına da bu yansımıştır. Ahlat Belediye Başkanı, ‘Cumhurbaşkanımıza bir güzellik yapalım’ diyor. ‘1071 metrekarelik alanı hediye edelim’ diyor. Hatta arka planda söylenen şu: ‘Cumhurbaşkanı bunu nasılsa kabul etmez’ deniliyor. Fakat Tayyip Erdoğan bu alanı şahsı adına kabul edemeyeceğini, fakat Cumhurbaşkanlığı adına kabul edeceğini söylüyor. Üstüne diyor ki ‘1071 metrekarelik alan yetmez. Burayı sadece kapalı alan yapalım. 10 dönümlük bir araziyi kapatalım’ Meclis’teki AKP grubu hemen talimatı alıyor. Buna uygun bir yasa hazırlıyorlar, yasa çıkıyor ve inşaat başlıyor. Ardından Anayasa Mahkemesi bu yasayı iptal ediyor. Yani şu anda Cumhurbaşkanlığı’na bir Saray daha kaçak biçimde inşa ediliyor.”