TİP Genel Başkanı Erkan Baş direnen Saica Pack işçilerini ziyaret etti

TİP Genel Başkanı Erkan Baş direnen Saica Pack işçilerini ziyaret etti

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 40 gündür direnişte olan Saica Pack Ambalaj işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Baş, zafer elde edene dek işçilerin yanlarında olduklarını vurguladı.

Sinan Can Kılıç - Sakarya

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Sakarya'da bir dizi ziyarette bulundu. Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıktan sonra direnişe başlayan Saica Pack Ambalaj işçilerine de bir dayanışma ziyareti gerçekleştiren Baş, zafer elde edene dek işçilerin yanlarında olduklarını vurguladı.

Önce Bizim Sakarya adlı yerel gazeteye ziyarette bulunan Baş, burada medyanın durumuna ve yerel basının önemine değindi. Baş, ardından Eğitim Sen Sakarya Şube Binası’nda eğitim emekçilerinin ve halkın sorularını cevaplandırdı.

DİRENEN SAİCA PACK İŞÇİLERİNE ZİYARET

Baş, Eğitim Sen ziyaretinin ardından da 40 gündür direnen Saica Pack Ambalaj fabrikasındaki işçileri ziyaret etti.

Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlı fabrikanın önünde çadır kurup haklarını arayan işçilere yaptığı bu ziyarette Baş’a, sürecin başından beri işçilere destek veren TİP Sakarya İl Örgütü de eşlik etti.

İşçilere dayanışma dileklerinde bulunan TİP Genel Başkanı, Türkiye işçi sınıfının çıkarlarını her alanda savunmaya yönelik faaliyetlerde bulunduklarını ve bu mücadeleyi kazanana dek sürdüreceklerini söyledi.

[ih2]

Meclis’i konu hakkında bilgilendirdiklerini ve direniş hakkında kamuoyu oluşturmak adına tüm olanakları kullandıklarını ifade eden Baş, işçilerin zaferi elde edinceye dek yanında duracaklarını da sözlerine ekledi.