TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Asıl kamu düzenini bozanlar Meclis'ten yasa geçirerek işçileri günlük 39 liraya mahkum edenlerdir

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Asıl kamu düzenini bozanlar Meclis'ten yasa geçirerek işçileri günlük 39 liraya mahkum edenlerdir

Baş, ayrıca 19.00'da yapılacak olan 1 Mayıs e-mitingine çağrı yaparak. "Bu mitingin ardından saat 21.00'de de balkonlarda 1 Mayıs Marşı'nı söyleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İleri Haber

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, katıldığı televizyon programında Taksim'de DİSK, TİP ve Halkevleri üyelerine yönelik polis saldırısına ilişkin, "Meclis'ten yasa geçirdiler ve işçiyi işçiyi günlük 39 liraya mahkum ettiler. Asıl kamu düzenini bozacak şey budur" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Fox TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Baş, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yöneticilerinin, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Halkevleri üyelerinin Taksim Anıtı'na çelelenk bırakmak isterken uğradığı polis saldırısına ilişkin de konuştu.

Utanç verici bir tabloyla karşı karşıya kalındığını vurgulayan Baş, işçilerin sokağa çıkma yasağına rağmen çalıştırıldığını hatırlatarak, "İş bayram kutlamaya geldiğinde  sokağa çıkma yasağı bahanesiyle DİSK Genel Başkanını gözaltına alıyorsun. Böyle akıl dışı bir şey olabilir mi? "Meclis'ten yasa geçirerek işçiyi günlük 39 liraya mahkum ettiler. Asıl kamu düzenini bozan budur" dedi. 

E-MİTİNGE ÇAĞRI

Baş, ayrıca 19.00'da www.1mayis2020.com adresinde yapılacak olan 1 Mayıs e-mitingine çağrı yaparak. "Bu mitingin ardından saat 21.00'de de balkonlarda 1 Mayıs Marşı'nı söyleyeceğiz" ifadelerini kullandı.