TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AKP sıralarına seslendi: 'Her şeyi kapatsanız dumanla haberleşir sizi yine yıkarız'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AKP sıralarına seslendi: 'Her şeyi kapatsanız dumanla haberleşir sizi yine yıkarız'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AKP’nin sosyal medyaya sansür getiren kanun görüşmelerinin ikinci bölümü üzerine konuştu. Baş konuşmasında "Her şeyi kapatsanız dumanla haberleşip sizi yine yıkacağız" dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM’de AKP’nin sosyal medyaya sansür getiren kanun görüşmelerinin ikinci bölümü üzerine konuşma yaptı.

Kanun teklifinin AKP tarafından yurttaşların takip edemeyeceği bir saatte geçirilmeye çalışıldığını belirten Baş, “Meclis televizyonu saat 21.00’da kapanıyor ama biz sürekli kapkaç yasalarla gece yarısı kanunlar çıkartmak durumunda kalıyoruz” dedi.

‘BU YASA İKTİDAR DAHA RAHAT YÖNETİR YASASI’

Parlamento çoğunluğunun Türkiye’nin gerçek sorunlarını gündem yapmadığına dikkat çeken TİP Genel Başkanı, “Biz de inatla bu memlekette açlık sorunundan, yoksulluk sorunundan, insanların ölümle burun buruna çalışmak zorunda kalmasından, kadın cinayetlerinden söz etmeye devam edeceğiz.  Bu yasanın da bu sorunları derinleştirdiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş konuşmasında AKP’nin ülkenin gerçek sorunlarının yurttaşlar tarafından fark edilmesini istemediği için sosyal medyayı hedef aldığını belirtirken “Bu yasa ‘iktidar daha rahat yönetir yasası’. Aslında iktidar şunu istiyor; ‘keşke herkes Akit TV izlese, A Haber izlese, memlekette her şey toz pembe görünür…’

‘BU KANUN GİDİCİ OLANLARIN HAZIRLADIĞI KANUN’

AKP’nin kanun teklifine ‘gerici ve gidici olanların hazırladığı kanun’ diyen Baş şunları söyledi:

“Bu kanun gerici bir kanun, bu kanun korkak bir kanun, bu kanun beceriksiz bir kanun, bu kanun gidici olanların yazdığı her hâlinden belli bir kanun. Niye gerici biliyor musunuz? Şimdi, belli ki internetten falan da anlamayan birileri yazmış, şöyle örnek vereyim anlaşılsın diye: Bu kanunu yazanlar iki yüz yıl önce kanun yazsalar mesela matbaayı yasaklarlarmış”

‘PATRONLAR ÜÇKAĞITÇIDIR’

Erkan Baş’ın, patronu tarafından iletişim mecralarında engellenen bir işçinin durumunu anlattığı sırada  “Patronlar genelde üçkağıtçıdır. Üç kuruşun beş kuruşun hesabını yaparlar” ifadelerini kullanması AKP ve MHP vekillerini kızdırdı. Baş’ın sözleri AKP ve MHP’liler tarafından kesilmeye çalışılırken TİP Genel Başkanı “Yarası olan gocunur, olmayanı tenzih ederek söylüyorum” dedi.

‘DUMANLA HABERLEŞİP SİZİ YİNE YIKACAĞIZ’

Erkan Baş konuşmasını son bölümünde AKP’nin ne yaparsa yapsın halkın sesini kısamayacağını belirtirken “Bu halk size sesini duyurur. Her şeyi kapatsanız dumanla haberleşip sizi yine yıkacağız” dedi.