TİP Genel Başkanı Erkan Baş: 31 Mart seçimleri iktidara vurulmuş bir halk tokadıdır

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: 31 Mart seçimleri iktidara vurulmuş bir halk tokadıdır

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Baş, yerel seçim sonuçları, Albayrak'ın ekonomi paketi ve Rabia Naz cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Baş, konuşmasına 364 gündür eylem halinde olan Cargill işçilerinin yanı sıra Sibaş, Tüvtürk, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kale Kayış, Tüpraş, Uzel Makina, Metro Market, Şanlıurfa Polçak işçilerini selamlayarak başladı. 

1999 yılında faşistler tarafından katledilen Sosyalist İktidar Partisi (SİP) üyesi Hüseyin Duman'ın ölüm yıl dönümünü de hatırlatan Baş, kendisini de saygıyla andıklarını ifade etti.

Bugün çalışmalara başlaması beklenen Meclis açılışının yerel seçim gerekçesiyle bir hafta daha ertelenmesine tepkili olduklarını söyleyen Baş, "Meclis açılışının bir kez daha ertelenmesini protesto ediyoruz. AKP'nin seçimlerde sergilediği organize kötülük halktan kaçırılıyor" dedi.

'31 MART SEÇİMLERİ İKTİDARA VURULMUŞ BİR HALK TOKADIDIR'

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baş, şunları kaydetti:

"Türkiye halkları 31 Mart 2019 seçimlerinde ülkemizin tepesine çöreklenerek emekçilerin kanını, alın terini emen bir çıkar şebekesine Osmanlı değil, Türkiye tokatı attı. Şimdi karşımızda yediği tokatın etkisiyle sersemlemiş, öfkeli ve saldırgan bir iktidar var. Sürekli Osmanlı tokadından bahsediyorlar, 31 Mart seçimleri iktidara vurulmuş bir halk tokadıdır."

"Türkiye 31 Mart seçimlerine fiilen YSK üyelerinin görev sürelerinin uzatılmasıyla girmiştir. YSK üyelerinin görev süreleri, AKP ve Saray tarafından; "Dereyi geçerken at değiştirelemez" diyerek uzatıldı. Ve şimdi o atlara, “ya bizim dediğimizi yapacaksın ya da o derede seni boğacağız” diye tehdit savuruyorlar."

"Türkiye’nin tüm devlet kurumları ve halkın vergileriyle yaratılan maddi olanakları AKP hiçbir kural tanımadan kendi çıkarları için kullandı. Cumhurbaşkanlığı, tüm bakanlıklar, vergiIerimizle faaliyet yürüten ve eşitlik ilkesini gözetmesi gereken Anadolu Ajansı,TRT, onlarca yandaş gazete binbir çeşit yalanla iktidara çalıştı. Müşahidleri tehdit ettiler, darp ettiler, öldürdüler."

"Kürt illerinde binlerce askerIe, polisle, taşıma seçmenle seçim süreci manipüle edildi. Ahırlara, boş arazilere, olmayan binalara AKP tarafından seçmen kaydı yapıldığı hemen seçim öncesinde belgelendi. Milletvekillerinin, siyasetçilerin AKP'nin bu yolsuzluğunu belgeleriyle ortaya koymasına rağmen hem iktidar temsilcileri hem YSK görevlileri "Dünyanın en güvenli seçimi Türkiye’de yapılıyor" açıklamaları yaparak tüm uyarıları görmezden geldiler."

'KEDİ UZANAMADIĞI CİĞERE MUNDAR DERMİŞ'

"Dün 'Dünyanın en güvenli seçimleri ülkemizde yapılıyor' diyen iktidar temsilcileri bugün 'Seçim mundar oldu' açıklamaları yapıyor. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Binali Yıldırım kazanamadığı seçimlere 'mundar' demekte aceleci davrandı.Halkımız sizin mundar olan hükümetinizi çöpe atmaya karar verdi. HaIkımız Kürt düşmanlığıyla, kadın düşmanlığıyla, emekçi düşmanlığıyla, yabancı düşmanlığıyla, beka söylemiyle, kendinden olmayanı terörist ilan etmekle kışkırtılmaya birbirine düşürülmeye 'Yeter artık' dedi. "

"Kürt illerinde halkın iradesi hukuksuz biçimde gasp edildi ve hala ediliyor. Kazananı değil kaybedene teslim edildi mazbatalar. Dünyanın hangi yerinde seçimleri %60 ile %70 le seçimleri kazanana değil de kaybedene mazbata verilmiştir? Bunu sormak gerekiyor."

'AKP KAYBETTİ, SOĞUK TERLER DÖKÜYOR'

"Sonuçta AKP kaybetti, soğuk terler döküyor. Ve en iyi bildiğini, zorbalığı, mafya bozuntularını, sahte belgeleri devreye koyuyor. Yandaş medyada utanmazlıklar peş peşe sıralanıyor. Anayasal bir kurum olan, seçimlerin eşit ve adil biçimde yapılmasından sorumlu olan YSK birçok kararıyla AKP'ye hizmet etmeye zorlanıyor. Yandaş basın akla gelmeyecek, şeytanın bile takdir edeceği bir utanmazlıkla, yalan rüzgarıyla halkın tercihini aşağılamaya, kazanan adaylara iftira atmaya başladı."

'DAMAT BEYİN PAKETİNDEN GASP ÇIKTI'

Baş, yerel seçim sonuçlarının yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ekonomi paketine de değindi. "Damat beyin hazırladığı pakette Türkiye işçi sınıfının alın teri olan kıdem tazminatı gasp ediliyor" diyen Baş, şöyle konuştu:

"AKP işçilerin vergileriyle yandaşlara kaynak aktaracak. Damat Berat, Enerji ve İnşaat sektörünü güçlendireceğiz diyor. Kim bunları Cengiz-Limak-Kolin sömürgeciliğini destekleyecekler. Yani hem AKP’nin rant kaynağı, hem rüşvet kapısı olan sermaye grupları halkın vergileriyle güçlendirilecek."

RABİA NAZ CİNAYETİNİ HATIRLATTI

Konuşmasının sonunda Giresun'un Eynesil ilçesinde öldürülen ve üstü örtülmeye çalışılan Rabia Naz cinayeti hakkında da konuşan Baş, " Zenginlerin, iktidar sahiplerinin etkisiyle 11 yaşındaki bir kız çocuğunun öldürülmesinin üzeri örtülemez" dedi.

Rabia Naz cinayetinin, iktidar eliyle örtbas edilmeye çalışıldığını ifade eden Baş, "Ne mutlu bize ki iktidarın borazanlığını yapan medyanın dışında bağımsız gazeteciler de var. İyi ki varlar; yoksa hepimizin gözleri önünde 11 yaşında bir kız çocuğunun öldürülmesi iktidar tarafından üstü kapatılacaktı" şeklinde konuştu.

Baş, "Cinayetin aydınlatılması için Rabia Naz'ın sesini Meclis çatısı altında da yükseltmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.