TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 185 gündür direnen Saica Pack işçilerini ziyaret etti

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 185 gündür direnen Saica Pack işçilerini ziyaret etti

Ziyaret, direnen işçilerin Twitter hesabından "Direniş dayanışma ile büyür, dayanışmasını gösteren, söyledikleriyle eyledikleriyle işçi sınıfının yanında olan tüm dostlara selam olsun” ifadeleriyle duyuruldu.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, sendikal hakları için 185 gündür direnen Saica Pack işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyaret, direnen işçilerin Twitter hesabından, “Direnişimizin 185.gününde @tipgenelmerkez Milletvekili @erkbas direniş çadırımızı ziyaret etti. Direniş dayanışma ile büyür, dayanışmasını gösteren, söyledikleriyle eyledikleriyle işçi sınıfının yanında olan tüm dostlara selam olsun” ifadeleriyle duyuruldu.

TİP’in Twitter hesabından ziyarete ilişkin yapılan paylaşımda ise “Genel Başkanımız Erkan Baş, 185 gündür sendikal hakları için mücadele eden Saica Pack işçilerini ziyaret etti. Türkiye İşçi Partisi olarak Saica Pack işçilerinin ve diğer tüm emekçilerin haklı direnişlerinin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

 

NE OLMUŞTU?

Sakarya Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) gösteren Saica Pack Sakarya Ambalaj A.Ş.’de çalışan işçilerin tamamına yakınının Türk-İş’e bağlı Selüloz İş Sendikası'na örgütlenmesinin ardından, 6 işçi 31 Mayıs’ta işten çıkarıldı. Bunun üzerine fabrika önünde çadır kuran 6 işçi, 185 gündür direnişini sürdürüyor.