TİP Çorlu İlçe Örgütü: Sadece evinin önüne kadar dışarı çıkmış bir yurttaşa uygulanan polis şiddetini kınıyoruz

TİP Çorlu İlçe Örgütü: Sadece evinin önüne kadar dışarı çıkmış bir yurttaşa uygulanan polis şiddetini kınıyoruz

TİP Çorlu İlçe Örgütü, polisin evinin önünde oturduğu yurttaşlara saldırmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "Sadece evinin önüne kadar dışarı çıkmış bir yurttaşa uygulanan polis şiddetini kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çorlu İlçe Örgütü, Tekirdağ Çorlu’ya bağlı Silahtarağa Mahallesi’nde çok sayıda polisin, evinin önünde oturan Dursun Gültaş isimli yurttaşa saldırmasına ilişkin açıklama yayımladı. 

Açıklamada "Halk sağlığının sermayenin çıkarlarına kurban edildiği, asgari ücretlinin salgın koşullarında çalışmaya zorlandığı ve covid'e bağlı ölümlerin iş kazası sayılmadığı günlerde, sadece evinin önüne kadar dışarı çıkmış bir yurttaşa uygulanan polis şiddetini kınıyoruz" denildi.

Olayın takipçisi olacaklarını belirten TİP Çorlu İlçe Örgütü'nün açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Bir yurttaşımızın Çorlu Silahtarağa Mahallesinde, evinin ve ailesinin önünde onlarca polis tarafından darp edildiği görüntüler bugün basına yansıdı.

Halk sağlığının sermayenin çıkarlarına kurban edildiği, asgari ücretlinin salgın koşullarında çalışmaya zorlandığı ve covid'e bağlı ölümlerin iş kazası sayılmadığı günlerde, sadece evinin önüne kadar dışarı çıkmış bir yurttaşa uygulanan polis şiddetini kınıyoruz.

Edinilen bilgiye göre gözaltındaki yurttaşlar serbest bırakılmıştır ancak polisin hem evinin önünde oturanlara orantısız müdahalesi hem de videoyu çeken yurttaşa elindeki görüntüleri almak için kötü muamelesi hakkında gereğinin yapılması için olayın takipçisi olacağız."