TİP Çorlu İlçe Örgütü: İntiharların sebebi siyanür değil, Saray Rejimi'nin kendisidir!

TİP Çorlu İlçe Örgütü: İntiharların sebebi siyanür değil, Saray Rejimi'nin kendisidir!

TİP Çorlu İlçe Örgütü, son dönemde artan intiharlara ilişkin "İntiharların sebebi siyanür değil, Saray Rejimi'nin kendisidir" dedi.

İleri Haber - Tekirdağ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çorlu İlçe Örgütü, yoksulluk ve geçim sıkıntısı sebebiyle artan intiharlara ilişkin bir basın açıklaması yaparak "İntiharların sebebi siyanür değil, Saray Rejimi'nin kendisidir" dedi.

TİP Çorlu Örgütü tarafından yapılan açıklamada, emekçiler, işsizler, geleceksizleştirilen gençler, hakları ve yaşamları her geçen gün yok edilen kadınlar Türkiye İşçi Partisi saflarında emeğin ülkesini kurmak için mücadeleye çağırıldı.

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

'İNTİHARLARIN SEBEBİ SİYANÜR DEĞİL, SARAY REJİMİ’NİN KENDİSİDİR!'

AKP iktidarının 17 yıldaki rantçı, yağmacı, devlet kurumlarını yandaşlara peşkeş çeken ekonomi politikalarının halka olan olumsuz etkisi, son dönemde bir başka boyuta ulaştı.
Resmi rakamlara göre bile işsizlik yüzde 14’ü görürken, genç işsizlikte ise rekor kırıldı. O ki çalışan kesimin büyük oranının asgari ücretle çalıştığı ve asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu düşünüldüğünde tablonun vehameti daha iyi anlaşılacaktır.

Öte yandan temel ihtiyaçlar başta olmak üzere, günlük olarak artık takip etmekte bile zorlandığımız zamlar, halkımızın belini bükmekte ve deyim yerindeyse “nefes almak bile pahalı” dedirtmektedir.

Çizdiğimiz bu tablonun eksiği vardır, fazlası yoktur.

Halkımız tüm bu yaşam koşullarıyla boğazlaşırken, bir yandan da Saray’da oturan AKP Genel Başkanı’nın kontrolüne devlet bütçesinden 5 milyar lira aktarılmakta, Saray’ın bakanlarının ‘yedi sülalesine’ ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti vermek için çalışmalar sürmektedir.

Saray’ın büyük beslemeleri Cengiz, Limak, Kolin gibi holdingler karlarına kar katmaya devam etmekte, Saray’ın küçük beslemeleri ise 15 bin liralık şatafatlı mevlidlerle ne kadar dindar olduklarını ispat etmeye çabalamaktadır.

Hepsinden vahimi, tüm bu tablonun sonucu olarak geçim sıkıntısı nedeniyle intihar eden insanlarımız ülke gündemine girmiştir. Kasım ayının başında Fatih’te 4 kardeşin hayatına son vermesiyle başlayan intiharlar silsilesi, Antalya’da 2 çocuklu bir ailenin toplu intiharıyla sürmüş ve son olarak da İzmir’de eşine “parası olmadığını” söyleyemeyen yurttaşın intiharıyla katliam boyutuna ulaşmıştır. Ölen yurttaşımızın cebinden 1,5 TL çıktığı basına yansımıştır.

Katliam diyoruz, çünkü bu ölümlerin sebebi Saray Rejimi ve yukarıda sadece bir kısmını anlattığımız tablodur. Saray ve yandaşlarının suçlu ilan ettikleri siyanürün yasaklanması, bu intiharların önüne geçmeyecektir. Suçlu Saray Rejimi’nin kendisidir. Yoksulluğun, işsizliğin had safhaya ulaştığı, devlet kurumlarının tarikatlara peşkeş çekildiği ülkemizde Saray Rejimi ve sermaye grupları kendilerini ihya ederken halkın payına açlık, savaş ve ölüm düşmüştür.

Buradan ilan ediyoruz ki bize tek seçenek olarak sundukları bu cinayet düzenine mahkum değiliz! Hem maktul, hem de tanık biziz. Bir avuç haraminin saltanatına ancak örgütlü bir güç olarak kuracağımız mücadele hattıyla son verebiliriz.

Türkiye İşçi Partisi Çorlu İlçe Örgütü  olarak, emeğiyle yaşam mücadelesi veren tüm yurttaşları sokak sokak, mahalle mahalle, semt semt dayanışma ağları kurmaya çağırıyoruz.
Emekçileri, işsizleri, geleceksizleştirilen gençleri, hakları ve yaşamları her geçen gün yok edilen kadınları Türkiye İşçi Partisi saflarında emeğin ülkesini kurmak için mücadeleye çağırıyoruz.

Ya Sosyalizm,

Ya Barbarlık!"