TİP Bursa İl Örgütü: Çalı'da HES istemiyoruz!

TİP Bursa İl Örgütü: Çalı'da HES istemiyoruz!

Halkın kıyıma karşı direnişi sürerken, TİP Bursa İl Örgütü’nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, HES’e karşı mücadelenin süreceğinin altı çizildi.

İleri Haber

TİP Bursa İl Örgütü tarafından Nilüfer ilçesine bağlı Çalı Mahallesi'nde inşası devam eden hidroelektrik santraline ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Çalı’da HES istemiyoruz!” denilirken, sırf birileri bu projeden kâr edecek diye ne güzelliklerden, ne de gelecek nesillerin haklarından vazgeçilmeyeceği vurgulandı.

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Çalı Mahallesi'nde yapımı devam eden hidroelektrik santraline (HES) karşı tepkiler büyüyor. Çalı Göleti Sulama Hattı üzerinde Şükra Enerji şirketi tarafından yapıldığı açıklanan santralin AKP’li Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz’e ait olduğu belirtiliyor. Halkın bu kıyıma karşı direnişi sürerken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bursa İl Örgütü’nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, HES’e karşı mücadelenin süreceğinin altı çizildi.

'ÇALI'DA HES İSTEMİYORUZ'

TİP Bursa İl Örgütü’nün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yaşamsal faaliyetlerimizin en önemlisi olan sularımıza sahip çıkmak her yurttaşın mutlak görevidir.

Çalı halkı hiçe sayılarak yapılmaya çalışılan hidro elektrik santrale engel olacağız!

Acele kamulaştırma denen ucube sistemle sadece savaş koşullarında uygulanmak için çıkartılan bir yasayı iktidarın keyfine göre kullanarak kaynaklarımızı 46 yıllığına peşkeş çekmesine izin vermeyeceğiz!

Sırf birileri bu projeden kâr edecek diye ne güzelliklerimizden ne de gelecek nesillerin haklarından vazgeçeceğiz!

Derelerimiz özel mülkünüz değil!

Varlıklarımızı kaynaklarınız olarak saymanıza müsaade etmeyecek;

Talanı, rantı, katliamı değil; doğayı, yaşamı ve halkı savunacağız!"