TİP: Bu cinayet düzenine mahkum değiliz

TİP: Bu cinayet düzenine mahkum değiliz

TİP'ten yapılan yapılan açıklamada, Hem maktul hem de tanık biziz. Bir avuç haraminin saltanatına ancak örgütlü bir güç olarak son verebiliriz" denildi.

İleri Haber

Fatih’te, 4 kardeşin ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar ettiği olaya ilişkin TİP tarafından yapılan açıklamada, “Dört kardeşin cinayete kurban gittiği düzene karşı kendimizi savunacak dayanışma ağlarını ve soygun düzenini yok edecek mücadele hattını hep birlikte kurmalıyız” denildi. Açıklamada tüm yurttaşlara da sokak sokak, mahalle mahalle, semt semt dayanışma ağları kurma çağrısı yapıldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP); İstanbul’un Fatih ilçesinde ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar eden 4 kardeşe ilişkin bir açıklama yaptı. “Bu Cinayet Düzenine Mahkum Değiliz” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Fatih’te dört kardeş faili Saray Rejimi olan bir cinayete kurban gitti.

Yoksulluğun, işsizliğin had safhaya ulaştığı, devlet kurumlarının tarikatlara peşkeş çekildiği ülkemizde Saray Rejimi ve sermaye grupları kendilerini ihya ederken halkın payına açlık, savaş ve ölüm düşüyor.

Erdoğan’ın “düşük gelir seviyesindeki memurlarımızın, emeklilerimizin gelirlerini orta seviyeye taşıdık” dediği bir günde dört insan çaresizlikten hayatını kaybetti.

Erdoğan’ın taşıdığı birileri varsa onlar da Cengiz Holding’tir, Limak’tır, Kolin’dir!

Erdoğan’ın taşıdıkları, ölen kardeşlerin daha bedenleri soğumadan borç yüzünden evin elektriğini kesen BEDAŞ’ın sahipleridir.

Bu ülkede alın teriyle geçinmeye çalışan emekçiler, milyonlarca işsiz insan, yıllarca çalıştıktan sonra üç otuz paraya yaşam mücadelesi veren emekliler bu cinayetlere daha ne kadar kurban gidecek?

Hem maktul hem de tanık biziz. Bir avuç haraminin saltanatına ancak örgütlü bir güç olarak son verebiliriz.

Dört kardeşin cinayete kurban gittiği düzene karşı kendimizi savunacak dayanışma ağlarını ve soygun düzenini yok edecek mücadele hattını hep birlikte kurmalıyız.

Türkiye İşçi Partisi olarak, emeğiyle yaşam mücadelesi veren tüm yurttaşları sokak sokak, mahalle mahalle, semt semt dayanışma ağları kurmaya çağırıyoruz.

Ülkemizde milyonlarca onurlu emekçinin var olduğunu biliyoruz.

Emekçileri, işsizleri, geleceksizleştirilen gençleri, hakları ve yaşamları her geçen gün yok edilen kadınları Türkiye İşçi Partisi saflarında emeğin ülkesini kurmak için mücadeleye çağırıyoruz.

Ya Sosyalizm,

Ya Barbarlık!”