TİP Antalya İl Örgütü: Sahiller halkındır

TİP Antalya İl Örgütü: Sahiller halkındır

Antalya halkına “birlikte mücadele” çağrısı yapılan açıklamada, “Antalya halkına çağrımızdır; gelin Antalya’nın sahillerini ve doğasını yok edecek talan projelerine karşı hep birlikte mücadele edelim. Halkın gücü ve çıkarları sermayeden büyüktür. Antalya’da ranta ve talana geçit yok!” ifadeleri kullanıldı.

İleri Haber

Ülke içi turizm sezonunun açılacağının duyurulmasıyla birlikte kentteki rant ve doğa tahribatının arttığına dikkat çekilen TİP Antalya İl Örgütü açıklamasında, “Kendisi de turizm patronu olan bakan, aylardır işsiz kalan, herhangi bir ödenekten ezici çoğunluğu faydalanamayan turizm işçilerini düşünmek yerine, her zaman olduğu gibi patronlara 'nereleri peşkeş çekeceğini' düşünmektedir” denildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, AKP iktidarının ‘normalleşme’ adımları kapsamında ülke içi turizm sezonunun açılacağını duyurmasıyla birlikte kentteki rant ve doğa tahribatının hızlandırılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Kentteki talandan örnekler aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ülke içi turizm sezonunun açılacağını duyurmasıyla birlikte, Antalya’da rant ve doğa tahribatı hızlandırıldı.

Belek plajı bizzat bakanlık tarafından değiştirilen planıyla, otel patronlarına kullanıma açılacak, geçtiğimiz yıllar boyunca git gide küçültülen halk plajları tamamen yok olma noktasına gelecektir. Caretta-carettaların doğal üreme alanının da riske atılacağı bu planın arkasından Serik Belediye Başkanıyla turizm bakanı arasında rüşvet kavgası yaşanması ve hala hiçbir soruşturma başlamaması ayrıca dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Daha bu talan planı kamuoyu gündeminden düşmemişken, tarihi Olimpos antik kenti de imara açılmaktadır. Bunun anlamı 'sözde çevre düzenlemesi' değil, doğal ve tarihi öneme sahip alanların sermayeye yeni rant kapıları olarak açılmasıdır. Kaçak yapılaşmanın yasallaşacağı bu plandan acilen vazgeçilmelidir.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamalarından cesaret alan başka bir otel sahibi Gazipaşa ilçesine bağlı Selinus antik kenti sahilinin imara açılması için çağrıda bulundu.

Krizin etkisiyle ülke ekonomisi dibe sürüklenirken, elinde avucunda bir şey kalmayan AKP hükümetinin ve patronların gözü bu sit alanlarına çevrilmiştir.

Doğal ve tarihi alanların imara açılması, ne geçimini turizm sektöründen sağlayan Antalya halkının çıkarına ne de doğal yaşam alanı bu bölgeler olan hayvan ve bitki türlerinin çıkarınadır.

‘BAKAN TURİZM İŞÇİLERİNİ DEĞİL, PEŞKEŞİ DÜŞÜNÜYOR’

Kendisi de turizm patronu olan bakan, aylardır işsiz kalan, herhangi bir ödenekten ezici çoğunluğu faydalanamayan turizm işçilerini düşünmek yerine, her zaman olduğu gibi patronlara 'nereleri peşkeş çekeceğini' düşünmektedir.”

ANTALYA HALKINA ÇAĞRI: BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM

Açıklamanın sonunda Antalya halkına “birlikte mücadele” çağrısı yapılırken, “Antalya halkına çağrımızdır; gelin Antalya’nın sahillerini ve doğasını yok edecek talan projelerine karşı hep birlikte mücadele edelim. Halkın gücü ve çıkarları sermayeden büyüktür. Antalya’da ranta ve talana geçit yok!” denildi.