TİP Antalya İl Örgütü: Antalya'da ulaşım zamları derhal geri alınmalıdır!

TİP Antalya İl Örgütü: Antalya'da ulaşım zamları derhal geri alınmalıdır!

TİP Antalya İl Örgütü yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da son dönemlerde yapılan ulaşım zamlarına karşı çıkarak, "Ulaşım, kamusal bir hizmettir. Bu hizmetin halka ücretsiz ve nitelikli sağlanması mümkündür" ifadelerini kullandı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, Antalya'da son dönemlerde ulaşıma yapılan fahiş zamları protesto ederek yazılı bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada, "CHP'li belediye, AKP'den devraldığı ağır borç yükünü geçim sıkıntısı çeken, ağır ekonomik zorluklar içinde olan işçinin, emekçinin, öğrencinin, emeklinin üzerine yıkamaz!" denildi.

TİP Antalya İl Örgütü tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

ANTALYA'DA ULAŞIM ZAMLARI DERHAL GERİ ALINMALIDIR!

Emeğiyle, alınteriyle geçinen değerli Antalya halkı,

Antalya'da 09.08.2019 tarihli Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla birlikte toplu taşıma ücretlerine ortalama %24 zam yapılmıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; 15 Ağustos tarihi itibariyle daha önce 2 lira 60 kuruş olan tam biletin 3 lira 20 kuruş, 2 lira olan indirimli biletin 2 lira 70 kuruş ve 1 lira 60 kuruş olan öğrenci biletininse 1 lira 80 kuruş olacağı aktarılmış, bununla birlikte ilçeler arası otobüs seferlerine ise %20-30 arasında zam yapılmıştır.

'BORÇ YÜKÜ İŞÇİNİN, ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE YIKILAMAZ'

31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda ülkenin birçok noktasında olduğu gibi AKP/Saray Rejimi Antalya'da da kaybetmiş ve seçim sonucunda belediye el değiştirmiştir. Yerel Seçimlerle birlikte göreve gelen CHP'li belediye, Akp’den devraldığı borç yükünü ağır ekonomik şartlar altında yaşayan işçinin, emekçinin, öğrencinin, emeklinin üzerine yıkamaz! Belediyeyi zarara uğratan kişi ve kurumlar hakkında derhal suç duyurusunda bulunmak ve belgeleri kamuoyuyla paylaşmak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin görevi ve sorumluluğudur.

ULAŞIM HAKTIR, ÜCRETSİZ OLMALIDIR!

Ulaşım, kamusal bir hizmettir. Bu hizmetin halka ücretsiz ve nitelikli sağlanması mümkündür. Ücretsiz olarak sağlanması gereken bu hizmete Antalya Büyükşehir Belediyesi ve UKOME kararına istinaden zam yapılması, ulaşımı emekçiler açısından daha ağır bir yük haline getirmektedir.

'FATURANIN EMEKÇİLERE KESİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ'

Açlık sınırının dahi altında kalan asgari ücretle geçinmenin mümkün olmadığı, maaşlarımızın anında eridiği, işsizliğin büyük ölçüde artış gösterdiği, hali hazırda ticarethaneye çevrilen okullarda öğrencilerin zor şartlar altında öğrenim görme mücadelesi verdiği bir kriz döneminde faturanın emekçilere kesilmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz! Kabul etmeyeceğiz!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi bu yanlıştan derhal vazgeçmelidir!
Ulaşım zamları derhal geri alınmalıdır!

Türkiye İşçi Partisi Antalya İl Örgütü