TİP Ankara İl Örgütü’nden Berat Albayrak’a: Çökerttiğiniz ekonomiyi devrim temizleyecek

TİP Ankara İl Örgütü’nden Berat Albayrak’a: Çökerttiğiniz ekonomiyi devrim temizleyecek

TİP Ankara İl Örgütü düzenlediği basın açıklamasında Berat Albayrak’ın ‘devrim’ çıkışına yanıt vererek, “Batırdığınız ekonomiyi sosyalist devrimimiz temizleyecek” dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Örgütü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘devrim’ çıkışına karşılık, “Ekonomiyi çökertenlere, halkın aklıyla dalga geçenlere sözümüzdür; bu topraklar devrimcidir ve sizin pisliğinizi devrim temizleyecek” ifadelerini kullandı.

Meşrutiyet Caddesi’nden Selanik Caddesi’ne doğru ilerleyen parti üyeleri, “Yaşamak için sosyalizm” sloganıyla yürüdü.

Son dönemde ekonomideki kötü gidişata rağmen pembe tablolar çizen Bakan Albayrak, Ahmet Hakan’ın sunduğu programa konuk olmuş ve döviz kurundaki yükseliş için sarf ettiği cümleler sosyal medyada da alay konusu olmuştu. Ekonomik krizi “Türkiye devrimci bir ülkedir” sözleriyle geçiştirmeye çalışan Albayrak’a TİP Ankara İl Örgütü şu şekilde cevap verdi:

“Ekonomik kriz ve pandemi faturasını emekçilere ve öğrencilere kesen iktidar, dönemin koşullarını düzeltmeye çalışacağına, halkın sırtına daha fazla yük bindirmeye devam etmektedir. İktidar, pandemiyi yönetememekle kalmayıp, çökerttikleri ekonomiyi ayakta tutmak için turizmi bahane ederek;koşulları çok daha kötü seviyelere çekmiş, işçiyi emekçiyi öğrenciyi düşünmeden hareket etmiş, sarayın ışıklarını yakmanın yollarını aramıştır. Bu süre zarfında emekçiler ölümle burun buruna gelmiş, iktidar kendi menfaatleri doğrultusunda işçileri öldürmekten bir an olsun geri durmamıştır. Emekçiler hastalığa yakalansa dahi, yanlış test sonuçları ile  çalışmaya zorlanmış, yetmemiş çalıştıkları yerlere hapsedilmişlerdir. 18 yıllık eğitim enkazının üstüne yönetilemeyen pandemi süreciyle birlikte toprak atılmıştır. Ekonomiyi çökertenlere, halkın aklıyla dalga geçenlere sözümüzdür: Bakanınız Berat Albayrak’ın da dediği gibi bu topraklar devrimcidir ve sizin pisliğinizi de devrim temizleyecektir.”