TİP Ankara İl Örgütü 'Neden TİP, Nasıl Bir Mücadele’ etkinliğinde dostlarıyla buluştu

TİP Ankara İl Örgütü 'Neden TİP, Nasıl Bir Mücadele’ etkinliğinde dostlarıyla buluştu

TİP Ankara İl Örgütü tarafından, “Saray Rejimi’nde Devrimci Çıkış: Neden TİP, Nasıl Bir Mücadele” adlı etkinlik düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan TİP Merkez Komitesi üyesi Can Soyer, "Solun toplumsallaşamamasının izahı olamaz" dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Örgütü’nün düzenlediği ve TİP Merkez Komitesi (MK) üyesi Can Soyer’in konuşmacı olarak katıldığı, “Saray Rejimi’nde Devrimci Çıkış: Neden TİP, Nasıl Bir Mücadele” adlı etkinlik, TİP Genel Merkezinde yapıldı.

TİP üye ve parti dostlarının katıldığı etkinlikte, yeni üye olan partililere parti rozetleri de takıldı.

Konuşmasına Saray Rejimi olarak ifade edilen kavramı açıklayarak başlayan Can Soyer, "Karşımızda sıradan bir iktidar yok" diyerek, AKP tarafından yeni bir rejim kurulmaya çalışıldığını belirtti.

AKP, devlet ve sermaye arasındaki bütünleşmeye de konuşmasında yer veren Soyer, AKP hükümetinin Türkiye’de kurmaya çalıştığı yeni rejimde egemenliğin tamamen Saray’da toplanmış olduğunu; yasama, yürütme ve yargının sadece tek bir kişinin iki dudağının arasında bulunduğunu belirtti. 

Soyer, Türkiye’de hala büyük bir kesimin AKP’nin oluşturmaya çalıştığı bu yeni rejime direndiğini ifade etti. AKP Genel Başkaı Erdoğan’ın yeni rejimi kabul ettirmek için faşizme yöneldiğini ve çevresine de bunu kabul ettirmeye çalıştığını belirten Soyer, “Bu durumun henüz kabul edilmemiş olması kabul edilmeyeceği anlamına gelmiyor” dedi. 

‘SOLUN TOPLUMSALLAŞAMAMASININ İZAHI OLAMAZ’

Soyer konuşmasına şöyle devam etti: 

“Türkiye sosyalist hareketinin, Türkiye’de işçi sınıfıyla kopmuş bağlarının yeniden ve acilen tesis edilmesi gerektiğini düşündük. Bir gün zaten işçi sınıfı kendiliğinden kurtulur demek bizim için kabul edilemez bir şeydir. Emeğini satarak yaşamak zorunda olan milyonları örgütlü mücadeleye sevk edecek bir parti olmalı dedik. Öyle bir ülke düşünün ki iktidar tarafından sistematik saldırıya maruz kalıyor ancak aynı ülkenin yarısı bu saldırılara direnip iktidarla göğüs göğüse çarpışabiliyor. Böyle bir ülkede solun toplumsallaşamamasının bir izahı olamaz. TİP’in Türkiye’de doldurmaya çalıştığı boşluk Saray karşısında, işçinin emekçinin yanında mücadele verilmesidir. TİP hem Türkiye’nin hem de sosyalist hareketin kaderini belirleyecek bu zeminde olmayı hedefliyor”.  

Soru ve cevap kısmıyla ilerleyen etkinliğin sonunda yeni üye olan partililere rozetleri takıldı.