TİP 24 Haziran seçimlerindeki tutumunu açıkladı: Saray'a Tamam, Mücadeleye Devam!

TİP 24 Haziran seçimlerindeki tutumunu açıkladı: Saray'a Tamam, Mücadeleye Devam!

TİP 24 Haziran baskın seçimiyle ilgili açıklama yaptı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); 24 Haziran'da gerçekleşecek olan baskın seçimle ilgili açıklama yaptı. "Saray'a tamam, mücadeleye devam!" denilen açıklamada, "Tek adam diktatörlüğüne karşı barış ve kardeşlik mücadelesinin parçası olmuş ve milyonlarca yurttaşın oyuyla Meclis’e gönderilmiş olan Selahattin Demirtaş da Saray faşizminin doğrudan talimatı ve hukuksuz operasyonu ile tutuklanmış, siyaset yapma hakkı elinden alınmaya çalışılmıştır. Bu açıdan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy tercihimiz Selahattin Demirtaş’tan yana olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

'SARAY İTTİFAKI MECLİS'TE AZINLIĞA DÜŞÜRÜLMELİ'

TİP Kurucu Meclisi'nin "'Millet İttifakı' adıyla oluşturulan ittifaktan HDP’nin dışlanması da iktidarın elini güçlendirmektedir." dediği açıklamada, "Halklarımızın birlik ve kardeşlik içinde yaşamasını savunmak, faşizmin kurumsallaşmasına karşı en güçlü direniş cephelerinden biridir. Aynı zamanda HDP’nin barajı aşması halinde AKP-MHP ittifakının Meclis’te azınlık durumuna düşmesi güçlü bir olasılıktır. Bu açıdan, 24 Haziran’daki Milletvekilliği seçiminde oy tercihimiz HDP’den yana olacaktır." denildi.

'TÜM YURTTAŞLARIMIZI SANDIK BAŞINDA GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ'

"Emekçileri, yoksulları, gençleri, kadınları ve tüm ilerici yurttaşlarımızı oy vermeye, seçimleri de bu mücadelenin bir cephesi haline getirmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Oylara sahip çıkmanın oy kullanmaktan daha önemli olduğunu bilen bizler, tüm yurttaşlarımızı sandık başlarında göreve çağırıyoruz." dendi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

SARAY’A TAMAM, MÜCADELEYE DEVAM!

Ülkemiz Saray iktidarının endişe ve panikle aldığı karar sonucunda 24 Haziran’da seçime gidiyor. AKP ile MHP ittifakının amacı çok açık: Sorunlarla çepeçevre kuşatılmış iktidarları daha fazla zayıflayıp çözülmeden bir “baskın” seçimle kendini kurtarmak, Saray’ın bekasını güvence altına almak.

Öte yandan emekçi halkımız, ilerici yurttaşlarımız, gençler ve kadınlar, Saray’ın sinsi planına geçit vermemek için mücadeleyi yükseltmeye, direnişi büyütmeye kararlı olduklarını şimdiden gösterdi.

Ortaya çıkan bu tablo, TİP’in kuruluşu için çalışmalarımızı yoğunlaştırmak ile ülkemizin karanlığa sürüklenişine son vermek arasındaki güçlü bağı bir kez daha gösterdi. TİP Kurucu Meclisi, 24 Haziran seçimlerine giden süreçte TİP Kuruluş çalışmalarının daha etkin, yaygın ve güçlü hale getirilmesi ile halkımızın Saray Rejimi’ne karşı verdiği kavganın büyütülmesini iç içe geçmiş somut görevler olarak önüne koymaktadır. 

Erdoğan yenilmeli, oyumuz Demirtaş’a!

Seçim kararının alındığı günden bugüne kadar geçen sürede Türkiye’nin sağcı, hatta AKP’li isimlere mahkum edilmeye çalışılması halkın kararlılığı sayesinde engellenmiş durumdadır.

Bu önemli gelişmenin karşılığı olarak gördüğümüz CHP’nin Muharrem İnce’yi aday göstermesi halkımız açısından bir kazanımdır.

Bununla birlikte, Saray iktidarının bölücü ve düşmanlaştırıcı politikalarına karşı ülkemiz halklarının birlikte ve ortak yaşamı için, barış ve kardeşlik için mücadele, sürmekte olan faşizmin kurumsallaşması karşısında ertelenemeyecek bir sorumluluktur.

Tek adam diktatörlüğüne karşı barış ve kardeşlik mücadelesinin parçası olmuş ve milyonlarca yurttaşın oyuyla Meclis’e gönderilmiş olan Selahattin Demirtaş da Saray faşizminin doğrudan talimatı ve hukuksuz operasyonu ile tutuklanmış, siyaset yapma hakkı elinden alınmaya çalışılmıştır. Faşizmin kurumsallaşmasının gündemde olduğu 24 Haziran, birlikte yaşam için ortak mücadelenin sorumluluğunu da dayatmaktadır.

Bu açıdan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy tercihimiz Selahattin Demirtaş’tan yana olacaktır.

Saray ittifakı Meclis’te azınlığa düşürülmeli!

24 Haziran’daki Meclis ve Milletvekilliği seçiminde ise, Saray Rejimi’nin ana hedefinin HDP’yi baraj altına iterek Meclis çoğunluğunu ele geçirmek, Kürt halkının ve milyonlarca seçmenin iradesinin Meclis’e yansımasını engellemek olduğu açıkça görülmektedir. Bununla birlikte “Millet İttifakı” adıyla oluşturulan ittifaktan HDP’nin dışlanması da iktidarın elini güçlendirmektedir.

Tüm Türkiye’den milyonlarca yurttaşın iradesinin, sesinin ve sözünün Meclis’te temsil edilmesi vazgeçilmez bir haktır. Halklarımızın birlik ve kardeşlik içinde yaşamasını savunmak, faşizmin kurumsallaşmasına karşı en güçlü direniş cephelerinden biridir. Aynı zamanda HDP’nin barajı aşması halinde AKP-MHP ittifakının Meclis’te azınlık durumuna düşmesi güçlü bir olasılıktır.

Bu açıdan, 24 Haziran’daki Milletvekilliği seçiminde oy tercihimiz HDP’den yana olacaktır.

Özgücümüzle, birlik ve dayanışma ile kazanacağız!

Tüm gücümüz ve olanaklarımızla halkımızın mücadele ve direniş kararlılığının parçası olacak, ülkemizin her köşesinde birlik ve dayanışma içinde kavgaya atılacağız.

Bir yandan sandık güvenliğinin sağlanması, bir yandan da Saray iktidarının faşizmi kurumsallaştırma çabalarının karşısına halkın özgücünü temel alan bir mücadele hattının çıkarılması, ülkemizin bir an önce bu gerici-faşist iktidardan kurtulması için emekçileri, yoksulları, gençleri, kadınları ve tüm ilerici yurttaşlarımızı oy vermeye, seçimleri de bu mücadelenin bir cephesi haline getirmeye çağırıyoruz. 

Oylara sahip çıkmanın oy kullanmaktan daha önemli olduğunu bilen bizler, tüm yurttaşlarımızı sandık başlarında göreve çağırıyoruz. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de Meclis düzeyinde Saray diktatörlüğüne “TAMAM” diyecek, okulları, fabrikaları, mahalleleri ve sokakları aydınlık ve özgür bir Türkiye için seferber edeceğiz.

Saray iktidarını er ya da geç yıkacağız!

Emeğin, eşitlik ve özgürlüğün, laikliğin, barış ve kardeşliğin ülkesini kuracağız!