TİP 21 Ekim'de Bostancı Gösteri Merkezi'ne çağırıyor!

TİP 21 Ekim'de Bostancı Gösteri Merkezi'ne çağırıyor!

TİP'ten yapılan çağrıda, 'Gururla söylüyoruz: artık bu ülkede halkın umudu, sınıfın partisi var. Şimdi zaman, sefalete, yoksulluğa, çürümüşlüğe, karanlığa karşı işçilerin, emekçilerin tarih sahnesine çıkma zamanı. Şimdi zaman, işçinin gücüyle, partinin sözüyle sosyalizmi kurma zamanı. Şimdi zaman işçi sınıfının devrime yürüyüş zamanı. Haydi gelin, yürüyüşümüzün ilk adımlarını birlikte atalım' ifadelerine yer verildi.

İleri Haber

7 ay önce işçiler, sendikacılar, demokratik kitle örgütü temsilcileri, akademisyenler, yazarlar, gazeteciler ve çeşitli mesleklerden pek çok kişinin imzaladığı “Gel Kardeşim” başlıklı bir metinle yeniden kuruluş için yola çıkılan Türkiye İşçi Partisi’nde (TİP);  bu süreç 23 Eylül’deki Türkiye konferansıyla tamamlandı.

TİP, 21 Ekim Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenleyeceği etkinlikle, programını ve hedeflerini ilk defa emekçiler ve halkla paylaşacak.

TİP’ten “Bu Davet Bizim” başlığıyla etkinliğe yapılan çağrıda, “Türkiye İşçi Partisi’nin doğumunu, aydınlık ve özgür geleceğin ilk gününü el ele kutlayalım. “ denildi.

Çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

İŞÇİNİN GÜCÜYLE, PARTİNİN SÖZÜYLE TİP İLE GELECEĞE BU DAVET BİZİM!

Bundan yedi ay önce ülkenin dört bir yanından işçiler, emekçiler, öğrenciler, emekliler, aydınlar, sanatçılar olarak el ele verdik, “Gel Kardeşim” diyerek çıktık yola.

“Gel kardeşim, Türkiye’nin işçi partisini, Türkiye emekçilerinin partisini kuralım” dedik. Çağrımıza ses, çabamıza omuz verenler oldu. Kardeşler “Buradayız” dediler, geldiler.

“Gel, yoldaş olalım” dedik. Elden ele, dilden dile yayıldık. Karanfil olduk yerçekimli, düşte ortak, yolda yoldaş. Çoğaldık.

“Söz kardeşim, bu düzenin çarkına çomak sokacağız” dedik. Sokaklardan mahallelere, meydanlardan kentlere ulaştı sesimiz. Birleştik, güzelleştik. Gözlerde ışıltı, yüzlerde gülümseme olduk.

İstanbul’dan Van’a, Hatay’dan Tekirdağ’a ilmek ilmek işleyerek, bu ülkenin onurlu elleriyle Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluşunu tamamladık.

Gururla söylüyoruz: artık bu ülkede halkın umudu, sınıfın partisi var.

Şimdi zaman, sefalete, yoksulluğa, çürümüşlüğe, karanlığa karşı işçilerin, emekçilerin tarih sahnesine çıkma zamanı.

Şimdi zaman, işçinin gücüyle, partinin sözüyle sosyalizmi kurma zamanı.

Şimdi zaman işçi sınıfının devrime yürüyüş zamanı.

Haydi gelin, yürüyüşümüzün ilk adımlarını birlikte atalım.

Türkiye İşçi Partisi’nin doğumunu, aydınlık ve özgür geleceğin ilk gününü el ele kutlayalım.

Gücümüze güç, sözümüze söz katmak için gelin, 21 Ekim saat 15.00’te Bostancı Gösteri Merkezi’nde hep birlikte olalım.